Din cuprinsul articolului
Delia Bebi, specialist in sãnãtatea mintalã, a descris pentru Doctorul Zilei ce ar trebui sã facã, în mod specific, un pãrinte pentru a fi echilibrat în educarea copilului şi pentru a gestiona cât mai bine relaţia cu acesta.
In calitate de pãrinte, te simţi relaxat când copilul tãu este liniştit şi ascultãtor, însã lucrurile se complicã atunci când apar crizele lor de plâns, crizele de afect, negarea şi în general, emoţiile negative. În acest context, este nevoie ca pãrintele sã aplice o disciplinã echilibratã şi calmã, fãrã a-şi pierde rãbdarea. Conteazã mult cum va face asta, pentru cã este un moment care va contribui la modul în care copilul devenit adult va avea autocontrol şi îşi va gestiona emoţiile constructiv.
Este foarte important ca un copil sã ştie cã are uneori dreptul sã greşeascã, sã fie supãrat, sã simtã anumite emoţii fãrã sã fie pedepsit, şi cu toate acestea sã ştie cã pãrinţii il vor iubi aşa cum este în continuare. Iubirea de tip condiţionat “Nu te mai iubesc dacã nu eşti cuminte sau dacã nu faci lucrul X” pregãteşte copilul pentru relaţii nesãnãtoase la vârsta adultã. Dacã simţiţi cã nu puteţi sã gestionaţi relaţia cu copilul într-un mod optim, nu ezitaţi sã apelaţi la un specialist în sãnãtate mintalã.
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…