Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul de ovăz, orez brun și mei poate aduce beneficii persoanelor cu diabet zaharat de tip 2.

Cerealele antice au câștigat apreciere pentru compoziția lor nutrițională. Sunt o sursă excelentă de fibre și proteine, dar, spre deosebire de făina albă și orezul alb, nu au fost rafinate.

Cerealele antice includ mei, quinoa, bulgur, orz negru, hrișcă și semințe de chia. Fibrele din aceste tipuri de cereale încetinesc digestia și absorbția alimentelor, prevenind creșterea glicemiei. Nivelul ridicat de zahăr din sânge este un semn distinctiv al diabetului, notează NewYork-Presbyterian.

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

O nouă analiză a 29 de studii, care au inclus un total de 1.809 de participanți, a constatat că consumul de cereale vechi a îmbunătățit mai mulți markeri ai diabetului, cum ar fi nivelul de insulină, glicemia și colesterolul.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
  • Colesterolul și glicemia a jeun au beneficiat în special de ovăz. Cercetătorii au observat că ovăzul este „bogat în proteine, carbohidrați, fibre solubile, compuși fenolici și minerale”. Compușii fenolici au demonstrat proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.
  • Între timp, orezul brun a avut „efecte semnificative din punct de vedere statistic” asupra HbA1c, care reprezintă nivelul mediu al glucozei din sânge ale unei persoane în ultimele trei luni, și indicelui de masă corporală, dar nu și asupra altor markeri de zahăr din sânge sau colesterol.
  • Meiul a arătat „un efect semnificativ” asupra greutății corporale, dar „acest rezultat ar trebui interpretat cu prudență”, au avertizat cercetătorii, deoarece pierderea în greutate poate proveni din altceva.
  • De asemenea, analiza „nu a găsit niciun efect semnificativ al consumului de chia” pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

Cercetătorii au avertizat că sunt necesare mai multe cercetări din cauza variației dintre studiile pe care le-au inclus în revizuire și dimensiunile limitate ale eșantionului.

Dr. Avantika Waring, medic certificat în endocrinologie, diabet și metabolism, care nu a fost implicat în studiu, a declarat săptămâna trecută pentru Medical News Today că este mai bine să acordați prioritate cerealelor integrale față de cerealele rafinate precum cereale și paste.

„Indiferent de ce tip de alimente preferați, acoperirea jumătate din farfurie cu legume verzi, un sfert cu proteine slabe poate fi pe bază de plante, cum ar fi fasolea sau tofu și un sfert cu cereale integrale este o abordare echilibrată”, a spus Waring.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

4 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

5 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

5 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

6 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

6 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

6 ore ago

Citeste si: