Sari la conținut

Cum poate fi crescut rapid nivelul hemoglobinei?

hemoglobina
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
boala care afectează hemoglobinahemoglobinei

Din cuprinsul articolului

Îngrijirea fluxului sanguin este un element cheie care necesită o îngrijire specială în timp. Acesta este responsabil pentru transportul sângelui prin corpul uman, datorită cavităților arteriale și venoase ale organismului.

Este de mare importanță, deoarece poartă în compoziția sa și o cantitate semnificativă de nutrienți, vitamine și minerale, absorbite în mare parte din consumul anumitor alimente, permițând astfel hrănirea și îmbunătățirea organismului într-un mod esențial de-a lungul timpului.

Totuși, acestea nu sunt singurele substanțe prezente în el de care trebuie ținut cont, ci și nivelurile de glucoză, trigliceride, colesterol, hemoglobină sau alte afecțiuni care trebuie luate în considerare, cum ar fi tensiunea arterială.

Funcționarea necorespunzătoare a fluxului sanguin și a sarcinilor circulatorii pe care le îndeplinește poate duce la daune grave pentru sănătate, cum ar fi riscul crescut de accidente cardiovasculare sau alte efecte care pun în pericol menținerea vieții ființelor umane.

În cazul specific al hemoglobinei, potrivit site-ului Synlab, aceasta este o proteină prezentă în celulele roșii din sânge, care îndeplinește funcția de a transporta oxigenul de la plămâni la organismul nostru, astfel că funcționarea sa este vitală în fiecare dintre sarcinile care permit viața umană.

În același mod, hemoglobina permite și dioxidului de carbon să părăsească celulele și să se întoarcă în plămâni, împiedicând astfel ca acest compus să fie expulzat din organism.

Lipsa de fier în sânge

Lipsa de hemoglobină este adesea cauzată de lipsa de fier în sânge, de modificări hormonale în corpul uman, în special în cazul sarcinii, de probleme hepatice sau de infecții ale tractului urinar.

În cazul unei deficiențe a acestui element sau a fierului, organismul nu are suficientă capacitate de a produce globule roșii și, astfel, pot începe să apară probleme de sănătate și de bunăstare, cum ar fi anemia sau alte elemente de care trebuie să se țină cont pentru îngrijirea sănătății.

O mare parte din efectele asupra acestor elemente sunt cauzate de alimentație și de modul în care aceasta este dezvoltată, putând să scadă sau să crească aceste niveluri în sânge, motiv pentru care, în cazul acestor afecțiuni, se recomandă de obicei consumul anumitor produse specifice.

Printre alimentele care asigură un aport mai mare de fier, pentru a evita aceste tulburări, se numără legumele, nucile, pătrunjelul, broccoli și ficatul.

De asemenea, în cazul în care doriți să creșteți rapid nivelul acestui compus în sânge, este recomandat să consumați fructe precum căpșunile, kiwi, ananasul sau citrice precum portocalele sau lămâile.

Este important să țineți cont de aceste efecte pentru a evita probleme de sănătate mai grave legate de sânge sau de alte elemente prezente în corpul uman, vitale pentru buna desfășurare a funcțiilor organismului în viața de zi cu zi.

De asemenea, trebuie precizat că, în cazul în care această deficiență este constantă, este recomandată vizitarea unui medic care să analizeze situația și să facă anumite sugestii specifice, pentru a preveni ca această problemă să devină excesiv de recurentă, reprezentând daune pentru organism și funcționarea acestuia pe parcursul vieții ființei umane.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel