Din cuprinsul articolului
De cele mai multe ori nu dăm importanță cum depozităm în gospodărie alimentele. Organizarea bucătăriei este o misiune obositoare și pe care am face orice să o mai amânăm. Dar chiar dacă lucrurile de bază ne sunt deja cunoscute și știm ce și cum să depozităm, sunt șanse mari ca o mulțime de alimente să le fi ținut într-un mod complet greșit, fără să știm.
Schimbarea modului în care păstrăm unele alimente nu numai că le va ajuta să aibă un gust mai bun, dar le va face și să dureze mai mult.
Potrivit USDA, 30% până la 40% din aprovizionarea cu alimente din Statele Unite ajunge la gunoi, ultimele statistici din România arătând că și noi facem o mare risipă de alimente. Pe lângă această statistică uluitoare, risipa alimentară face ca depozitele de gunoi să fie a treia cea mai mare sursă de metan din Statele Unite. Putem elimina o parte din aceste deșeuri alimentare doar fiind conștienți de unele dintre practicile proaste de depozitare a alimentelor, susține USDA.
Astfel, putem avea alimente de calitate, chiar dacă nu sunt proaspete, cunoscând câteva secrete privind depozitarea sau ambalarea lor:
Fructiera de pe masă nu este cel mai bun loc pentru a depozita merele dacă vrem să le păstrăm proaspete. Ele își vor păstra textura crocantă mai mult timp dacă le ținem la rece, în frigider, și nu la temperatura camerei. Puneți-le într-o pungă de plastic cu găuri și așezați-le în sertarul de jos al frigiderului. Dar asigurați-vă că țineți merele departe de salată verde și alte legume.
Salatele la pungă pot fi o modalitate rapidă și convenabilă de a ne bucura de o salată proaspătă, fără a mai trece prin supliciul de a tăia multe legume.
Există o modalitate de a împiedica salata să se deterioreze prea repede și de a-i prelungi durata de viață: puneți un prosop de hârtie în interiorul pungii cu salată înainte de a o băga în frigider. Prosopul de hârtie va ajuta la absorbția unei părți din umiditatea care provoacă ofilirea salatei.
Cu siguranță nu știați că mediul din interiorul frigiderului nu este ideal pentru păstrarea pe termen lung a cepei. Temperaturile reci ale frigiderului vor transforma amidonul din ceapă în zahăr, un proces care va face ca ceapa să se înmoaie și va lăsa un miros persistent în interiorul frigiderului. De preferat ar fi să păstrați ceapa într-o cămară rece, uscată și întunecată, unde va rezista până la o lună.
Calitatea boabelor are un impact direct asupra integrității aromei unei cești de cafea de dimineață. Unii cred că refrigerarea cafelei ajută la păstrarea aromei acesteia. Dar acest lucru îi afectează aroma.
Cel mai bun mod de a vă asigura că vă bucurați de ceașca de cafea de dimineață este să vă asigurați că este protejată de factorii care îi pot compromite aroma. Pentru a vă asigura că boabele de cafea rămân proaspete, acestea trebuie păstrate într-un recipient etanș, într-un loc întunecat și răcoros, la temperatura camerei.
Puteți păstra în siguranță migdalele, nucile și nucile în cămară timp de până la două săptămâni. Dar dacă nu le-ați mâncat pe toate, va trebui să le mutați într-o locație mai răcoroasă. După cum sugerează Food Network, nucile sunt sigure în frigider până la 9 luni, iar în congelator pot ține și până la 2 ani. Indiferent unde decideți să depozitați nucile, trebuie să vă asigurați că recipientul este etanș. Lăsarea recipientului deschis poate face ca nucile să împrumute mirosurile altor alimente pe care le-ați depozitat în apropiere.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…