Cum ne protejăm ficatul

Ficatul este considerat “motorul” organismului datorita capacitatii sale de a coordona si indeplini aproximativ 500 de functii vitale la nivelul intregului corp. Dintre acestea, una dintre cele mai importante este detoxifierea si eliminarea substantelor daunatoare acumulate in organism.

Desi ficatul filtreaza constant materiile nocive, depinzand de modul de viata sau starea de sanatate, pot aparea situatii in care acest organ vital sa devina coplesit.

O functionare instabila a acestuia determina simptome care se resimt rapid la nivelul intregului organism: oboseala cronica, stari de greata, scaderi bruste in greutate, stari depresive si afectiuni hepatice grave.

Tocmai de aceea, ingrijirea sustinuta a ficatului prin mentinerea unei alimentatii sanatoase, evitarea situatiilor stresante dar si curele de detoxifiere,contribuie in mod esential in prevenirea bolilor adiacente acestuia.

Dietele de detoxifiere au de multe ori ca fundament alimente sau nutritenti naturali care stimuleaza procesul de curatare a organismului. Unul dintre acesti nutrienti care joaca un rol major in detoxifierea si protejarea ficatului este magneziul.

Cele mai frecvente dintre afectiunile corelate cu disfunctii ale ficatului sunt hepatita acuta si cronica, hepatita etilica si ciroza hepatica. Gravitatea acestor boli este legata de posibilitatea aparitiei in timp a insuficientei hepatice ireversibile, care pot mai departe evolua in cazuri de cancer.
Tocmai de aceea, in astfel de situatii, reechilibrarea nutritionala este la fel de importanta ca si tratamentul de detoxifiere. Astfel, Silimarina poate fi incorporata cu usurinta ca supliment adjuvant in procesul de curatare si stopare a actiunii substantelor hepatotoxice.

Mai mult decat atat Silimarina are o puternica actiune profilactica si de protectie, fiind recomandat in terapia tuturor tipurilor de hepatita, ciroza hepatica dar si in cazurile de convalescenta post-tratament. Aceasta se datoreaza faptului ca Silimarina protejeaza membrana celulei hepatice, stimuleaza regenerarea si regleaza rata de distrugere a hepatocitelor.

Mod de administrare:

• 35 mg: intern, dupa mese, cate 2 comprimate de 3 ori/zi;
• 70 mg /140 mg: intern, dupa mese, cate o capsula de 3 ori/zi.

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

9 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

10 ore ago

Citeste si: