Categories: Stil de viaţă

Cum ne întoarcem la alimentele de origine animală după un post atât de lung? Cori Grămescu: Ce consumi în ultimele zile de post?

Postul este o perioadă optimă pentru detoxifiere și regenerare, recomandat de medici și specialiști pentru o sănătate generală bună și echilibrată. În această perioadă, organismul elimină multe toxine acumulate care, în multe situații, provin și de la alimentele de origine animală.

Totuși, cum procedăm atunci când este timpul să ne întoarcem la produsele de origine animală?

Este necesar să ai grijă la ceea ce consumi în ultimele zile de post. Anumite legume te vor ajuta să stimulezi sănătatea sistemului digestiv și vor susține aportul produselor la care vrei să te întorci.

De asemenea, este important să faci această trecere treptat. Dacă ai ținut post o perioadă de timp este indicat să nu consumi cele mai grele alimente imediat după încheierea postului.

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness dezvăluie cum te poți întoarce la alimentele obișnuite, după post, fără simptomele și manifestările neplăcute.

Cum ne întoarcem la produsele de origine animală, după post?

„Pentru a vă pregăti organismul de revenirea la o alimentație cu produse de origine animală, vă recomand ca în perioada aceasta să consumați multe legume cu un nivel ridicat de fibre și să nu faceți abuz de produse de origine animală în prima zi de Crăciun, pentru a nu destabiliza digestia.

În ultima săptămână de post este indicat să consumăm morcov, ţelină, păstârnac, pătrunjel, ridichi, sfeclă, gulii, cartofi dulci, precum şi ardei sau roşii, legume fibroase care ne vor ajuta sistemul digestiv să facă față mai ușor meselor de sărbătoare ce vor urma.

Integrarea alimentelor pe bază de carne trebuie făcută gradual, în cantități moderate la fiecare masă, pe durata a 2-4 zile, mai ales dacă ați ținut tot postul Crăciunului.

Pe lângă o alimentație corectă, este indicat să facem mişcare, pe cât posibil după un program regulat şi constant, şi să încercăm, acolo unde se poate, să petrecem timp și în aer liber, pentru a întări sistemul imunitar.

În perioadele de sărbători, pentru că mai toate preparatele tradiționale sunt sărate și grase, avem nevoie de apă pentru o digestie sănătoasă. Așa că e bine să ne asigurăm că bem cel puțin 2 litri de apă pe zi, altfel riscăm să ne simțim inconfortabil din cauza retenției de apă și a balonării”, recomandă Cori Grămescu.

Recent Posts

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

19 minute ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

49 de minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

o oră ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

11 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

12 ore ago

Citeste si: