Cum ne influențează mâncarea activitatea creierului? Alimentele nocive ce ne omoară creierul!

Neurologul Armand Frăsineanu ne explica cum poate alimentația să influențeze activitatea creirului și ce alimente contribuie la distrugerea neuronilor.

Dr. Frăsineanu: „Ne mirăm că este un pacient tânăr şi creierul arată ca al unui om de 90 de ani”

„În primul rând sunt acizii graşi nesaturaţi pe care îi găsim în seminţele pe care omul modern nu le mai consumă. Nucile, seminţele, arahidele, toate aceste seminţele uleioase, care, pe lângă acizii graşi nesaturaţi, mai conţin şi magneziu. Magneziul este foarte important pentru stările de stres, de consum psihic pentru că este un protector pentru inimă şi pentru rinichi”, a spus dr. Armand Frăsineanu.

Antioxidanţii sunt importanţi pentru sănătatea creierului

„Antioxidanţii sunt foarte importanţi. Aici intră fructele de pădure, legumele verzi. Au acizi graşi de tip Omega3, care au rolul să solubilizeze colestrerolul, adică trecerea către acel colesterol de protecţie HDL. Asta înseamnă consumul de peşte oceanic: sardine, somon, macrou. Mai sunt şi nişte condimente, cum ar fi turmericul de exemplu, care are proprietăţi antitumorale şi neuroprotectoare”, a mai spus medicul.

Zahărul, extrem de nociv pentru creier

„Zahărul este o mare problemă, pentru că nu este un produs natural, ci este unul rafinat. Este prezent în alimentaţia noastră şi îl mâncăm inconştient, de la banalul kechup, până la conserve. Zahărul este toxic pentru orice celulă şi este unul dintre alimentele nocive”, precizează dr. Frăsineanu.

Ce ne omoară creierul?

„Lipsa de activitate a creierului. Este demonstrat că persoanele cu activitate intelectuală bogată sau cerebrală fac mult mai puţini Alzheimer. Indicat este să facem acte de creaţie pentru creier, să scriem, să compunem, citim, traducem.

Mişcarea este la fel de importantă. Mens sana in corpore sano nu era doar un ticton de publicitate antică, pe de altă parte, şi stilul de viaţă este important. Să evităm acele substanţe care afectează creierul. Cel mai recunoscut este alcoolul, care duce la micşorarea creierului în dimenisiune şi distruge legăturile dintre neuroni. RMN-ul unei persoane care consumă alcool arată devastator. Uneori ne mirăm că este un pacient tânăr şi creierul arată ca al unui om de 90 de ani.

Traumatismele cerebrale repetate sunt o mare problemă şi ele, box, karate, K1. Expunerea la pesticide, iarăşi o problemă. În schimb, cafeaua ne protejează de boala Parkinson. Cam în jur de 3 cani pe zi.

O perioadă de somn este fabuloasă pentru creierul uman pentru întreţinerea lui. În timpul somnului, creierul îşi elimină acele deşeuri din neuroni este un fel de proces de curăţare. Ca şi cum s-ar trece să se ridice gunoiul de la poartă şi rămâne curat şi loc de împrospătare.

Un om sănătos nu pierde neuroni. Noi nu pierdem neuroni, îi avem dar funcţionează suboptimal odată cu trecerea timpului. De aceea, trebuie să fim antrenaţi.”

Recent Posts

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

9 minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

10 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

11 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

11 ore ago

Citeste si: