Sari la conținut

Cum ne controlăm glicemia cu ajutorul acestui aliment? Ideal în special pentru diabetici!

glicemia

Glicemia este determinată de concentrația de glucoză prezentă în sânge, glucoza, la rândul ei, rezultând din procesul metabolic efectuat de organism prin digerarea alimentelor ce conțin carbohidrați.

Important de reținut este faptul ca glucoza este necesară pentru o bună funcționare a creierului.

Dacă te simți slăbit, amețit, ai grețuri sau furnicături în mâini și picioare, trebuie să știi că acestea ar putea fi primele semne ale unor fluctuații ale glicemiei.

Nivelul glicemiei poate oscila:

  • Hiperglicemia: presupune o creștere a glicemiei peste valorile normale și apare dacă persoana respectivă dezvoltă diabet zaharat;
  • Hipoglicemia: presupune o scădere a glicemiei și apare în lipsa alimentației pentru mai multe ore, dar şi pe fondul unor afecţiuni serioase.

În cazul în care ții dietă sau ai un program de lucru foarte încărcat și deseori „sari” peste mese, este bine să știi care sunt principalele semne ce indică o cădere de glicemie:

  • te simţi slăbit;
  • ţi-e foame;
  • eşti agitat;
  • ai ameţeli şi tremurături;
  • transpiri abundent;
  • ţi-e greaţă;
  • ai senzaţia de furnicături în extremități (mâini şi picioare).

Cum interpretăm valorile glicemiei?

  • Sub 73 ml/dl: indică o lipsă acută de glucoză în sânge – hipoglicemie;
  • Între 73 – 110 mg/dl: se încadrează în valorile normale ale glicemiei;
  • Între 111 – 126 mg/dl: este vorba despre o valoare care trebuie ținută sub observație de către medic;
  • Peste 126 mg/dl: aceste valori indică diabet și putem vorbi despre hiperglicemie, nivelul de glucoză din sânge depășind limitele normale.

Din fericire, atunci cand vine vorba de nivelul ridicat de zahar din sange exista un remediu rapid si natural, care poate fi de mare ajutor.

Pentru a scădea glicemia veti avea nevoie de:

  • un ou
  • otet

Preparare

Intai se fierbe oul, apoi se decojeste, se strapunge cu o furculita de mai multe ori, se toarna otet peste el si se lasa pana dimineata urmatoare. Oul se mananca impreuna cu un pahar de apa calda.

Se repeta acest tratament timp de cateva zile, iar glicemia dumneavoastra va fi redusa in mod semnificativ. Nu ezitati sa incercati acest remediu simplu pentru reducerea nivelului de zahar din sange.

Compusul activ din oțet care are un impact pozitiv asupra nivelului de zahăr din sânge este acidul acetic. Nobumasa Ogawa, profesor doctor la Universitatea din Tokyo a descoperit că acidul acetic inhibă activitatea unor enzime responsabile cu digestia carbohidraților, precum amilaza, zaharaza, maltasa și lactaza.

Prin urmare, atunci când oțetul ajunge în intestine, unele tipuri de zaharuri și amidonuri “trec nevăzute”, fără să fie digerate, având astfel un impact mai mic asupra nivelului de zahăr sangvin.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel