Sari la conținut

Îngrijirea pielii în sezonul rece. Bonus: 2 măști pentru un ten de divă

Sezonul rece vine cu frig, ger, temperaturi cu minus și o serie de probleme neplăcute nu doar pentru sănătate ci și pentru pielea ta. Cele mai dese probleme care ne dau bătăi de cap sunt pielea crăpată și iritată care duc la un disconfort greu de acceptat.

De aceea, este esențială îngrijirea pielii în sezonul rece. Mai exact, pentru a ne menține pielea sănătoasă și frumoasă trebuie să ne hidratăm corect și să avem o alimentație care să-i dea pielii toți nutrienții de care are nevoie pentru a rezista la gerul de afară. Nu în ultimul rând trebuie să ținem cont de faptul că razele ultraviolete, soarele și poluare își lasă amprenta pe tenul nostru dacă nu avem grijă de el.

Consumul de morcovi, dovleac și cartofi dulci îți pot asigura necesarul de vitamina A, beta caroten și antioxidanți care ajută la ameliorarea ridurilor și refac pielea uscată și iritată. Vitamina C – regăsită în fructele proaspete precum sunt rodiile, portocalele, care luptă împotriva radicalilor liberi și ajută la formarea colagenului și elastinei, care ajută pielea să își mențină fermitatea. Acizii grași, utili în producerea celulelor pielii îi găsim în pește, ulei de măsline și nuci.

Iată 2 măști de ajutor pentru o piele frumoasă iarna:

  • Mască cu avocado și ulei de măsline. Tot ce trebuie să faci este să zdrobești cu ajutorul unei furculițe pulpa de la un avocado și sa o amesteci cu o linguriță de ulei de măsline. Aplică această compoziție pe față și după 15 minute te poți spăla cu apă din abundență. Această mască îți va hrăni pielea cu vitamine, minerale și antioxidanți.
  • Mască cu banane și smântână – va avea un efect nutritiv și calmant asupra pielii uscate și iritate. Amestecă o banană cu 4 lingurițe de smântână dulce și o lași pe față 10 minute. Apoi te speli temeinic.

Nu uita de buzele uscate

Iată cum le poți ajuta:

  • Înainte de culcare fă-ți un obicei de a aplica pe buze un balsam care le va proteja în timpul nopții.
  • Caută la magazinele naturiste produse care au compoziție ulei de migdale sau unt de shea. Ia din sticluță câteva picături și aplică –le pe buze, seara.
  • Castravetele este un remediu foarte bun în tratarea buzelor crăpate. O feliuță subțire te ajută să scapi de senzația de mâncărime și de usturime.
  • Nu uita să exfoliezi buzele de două ori pe săptămână iarna. Pentru a îndepărta cojile care se formează, folosește un gomaj preparat de tine, acasă. Pune puțin mălai sau miere în combinație cu un ulei emolient. Aplică pasta obținută cu degetele curate pe zonele aspre și arse de vânt.
Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel