Sari la conținut

Cum îți prepari ”lapte de aur”, un puternic elixir natural care purifică sângele și regenerează ficatul

lapte de aur, beneficii
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei
Ce beneficii aduce laptele de aur

Cum îți prepari ”lapte de aur”. Turmericul provine din India, unde a fost utilizat de-a lungul secolelor atât în bucătărie, cât și pentru prepararea diferitelor remedii naturale sau a produselor de îngrijire. Efectele sale benefice se datorează compusului activ, curcumina.

Următoarea rețetă ayurvedică combină două condimente incredibile, turmericul și piperul, băutura rezultată fiind nu doar foarte sănătoasă, ci și delicioasă și recomandată  întregii familii.

Beneficiile laptelui de aur

Potrivit www.healthyandnaturalworld.com, puteți bea „lapte de aur” în fiecare zi, bucurându-vă de efectele benefice ale acestei băuturi:

  • Este antiseptică și analgezică, putând fi folosită în locul pastilelor
  • Detoxifiază ficatul și purifică sângele
  • Întărește sistemul imunitar
  • Este eficient în cazul bolilor reumatice

Petru a pregăti băutura, sunt necesare două etape. În primul rând trebuie să faceți pasta de turmeric:

  • ½ ceașcă cu apă pură
  • ¼ ceașcă pudră de turmeric
  • ½ linguriță piper negru măcinat

Puneți pe foc o tigaie la temperatură medie. Turnați apa, adăugați turmericul, piperul și amestecați bine până când obțineți o mixtură omogenă. Dupa circa 8 minute, pasta este gata. Dacă devine prea uscată, adăugați puțină apă.

Așteptați să se răcească și depozitați-o într-un borcan de sticlă cu închidere ermetică. Pasta poate fi păstrată la frigider timp de 2-3 săptămâni. După acest interval, amestecul capătă un gust metalic și nu ar mai trebui consumatș

Unele persoane aleg să consume pasta direct, în locul analgezicelor. Pentru dureri severe, se recomandă o linguriță pe zi.

Lapte de aur. Rețetă

  • ¼ linguriță de pastă de turmeric
  • 1 ceașcă lapte vegetal
  • 1 linguriță ulei de cocos
  • Puțină miere (sau orice alt îndulcitor natural), după gust

Puneți pe foc laptele și pasta de turmeric într-un ibric. Încălziți mixtura amestecând-o, fără a o clocoti. Luați lichidul de pe foc și în momentul în care a început să se răcească adăugați mierea și uleiul.

 

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel