Din cuprinsul articolului
Acest preparat, denumit “ supa lui Hipocrate” după numele celui ce a preparat-o pentru prima oară, are puterea de a ajuta în tratarea mai multor afecțiuni precum tuberculoză, diabet, artrită, alergii, ulcer, boli de inimă, de rinichi și chiar scleroză multiplă.
Principala proprietate a supei este aceea de a detoxifia organismul și de a echilibra cantitatea de potasiu și sodiu din corp, aceste elemente fiind primordiale în procesul de vindecare al pacienților.
Secretul rețetei orginale este acela că Hipocrate folosea legume proaspete, pe care le spăla bine, fără să le curețe de coajă, și apoi le fierbea la foc lent. Metoda primară de a găti legumele împreună cu coaja lor este foarte benefică pentru sănătate, căci multe dintre proprietățile active ale legumelor se găsesc în învelișul lor extern, pe care noi, în timpurile moderne, îl îndepărtăm. Acesta este și motivul pentru care puține rețete vegetariene, care, prin gătire, au proprietăți atât de numeroase precum supa lui Hipocrate, ajută la digestie, este bogată în fibre și stimulează absorbția de către organism a vitaminelor și mineralelor.
Rețeta originală a fost preluată, adaptată si îmbunătățită ulterior de doctorul Max Gerson care a folosit acest preparat ca bază în multe tratamente naturiste, cu ajutorul cărora medicul a reușit să vindece bolnavii de cancer, de boli de inimă, de rinichi, ficat și plămâni.
Supa lui Hipocrate este, în prezent, consumată intens în Terapia Gerson, cunoscută drept terapia folosită în cazul bolnavilor de cancer. Mai mult decât atât, aceasta ajută la purificarea rinichilor, la detoxifierea ficatului, repară celulele și le ajută să redevină funcționale.
Ingrediente:
o rădăcină de țelină de mărime medie
o rădăcină de pătrunjel de mărime medie
usturoi după gust
4 cepe medii
în jur de 700 de grame de roșii
jumătate de kilogram de cartofi
puțin pătrunjel
Legumele trebuie spălate foarte bine, fără a fi însă decojite. Acestea se toacă mărunt și se lasă la fiert, la foc mic, timp de două ore, într-o oală din inox. Apa folosită pentru fiert trebuie să fie apă pură, de izvor.
Acestea se dau apoi prin sită, în care ar trebui să rămână doar fibrele. Se pun apoi iar la fiert, în apă ( cantitatea de apă pe care o folosiți la fiert trebuie să varieze în funcție de consistența dorită ).
Se lasă la frigider timp de două zile și se consumă o dată, de două ori pe zi, după ce este încălzită în prealabil.
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…