Din cuprinsul articolului
Cum îți poți schimba medicul de familie. Oricine poate opta pentru trecerea la un alt medic de familie, desigur, din motive întemeiate și cu respectarea prevederilor legale în domeniu.
Astfel, potrivit procedurilor stabilite de Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB), “persoanele cu asigurare de sănătate îşi pot schimba medicul de familie, dar numai după ce au trecut cel puţin 6 luni de la data la care s-au înscris pe lista acestuia”.
Ca să îți schimbi medicul de familie, primul lucru pe care să îl faci e să găsești un alt medic, căruia să-i adresezi o cerere în acest sens și să-i prezinți documentele care atestă calitatea ta de asigurat în sistemul de sănătate. Dacă acesta este de acord, după ce a înregistrat cererea, în maximum 15 zile lucrătoare, va anunța medicul de familie de la care vrei să pleci, precum şi casa de asigurări de sănătate cu care se află în relaţii contractuale.
În final, medicul de familie la care ai renunțat va fi obligat să-i trimită noului medic de familie, prin poştă, fişa ta medicală.
Cererile pot înscrierea la medicul de familie este diferită de cea pentru transferarea la alt medic.
Atenție! Niciun asigurat nu are dreptul de a figura pe listele a doi sau mai mulți medici de aceeași specialitate (medic de familie sau stomatolog). În caz contrar, nu vei mai beneficia de nici unul din drepturile asiguratului, prevăzute în Legea asigurărilor de sănătate.
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…