Din cuprinsul articolului
Dacă vrei să trăiești mult și bine, prioritatea ta numărul unu trebuie să fie concentrarea asupra sănătății tale intestinale. Pentru că cercetările moderne arată că aproape fiecare aspect al sănătății și longevității tale – de la un creier ascuțit și un sistem imunitar puternic la o inimă, plămâni, ficat, chiar mușchi sănătoși – depinde cel puțin parțial de aceasta!
În primul rând, să înțelegem cum microbiomul intestinal vă poate afecta sănătatea generală.
Microbiomul tău intestinal este format din trilioane de microbi care trăiesc în tractul gastro-intestinal. Acestea includ nu numai bacterii, ci și ciuperci, paraziți și viruși.
Acum, când intestinul tău este sănătos, există o populație diversă cu echilibrul potrivit de specii. Dar când bacteriile benefice sunt rare sau inexistente, bacteriile dăunătoare preiau controlul și îți dezechilibrează microbiomul.
Aceasta se numește disbioză și promovează inflamația, previne absorbția nutrienților și face ca mucoasa intestinală să fie „permeabilă”.
Acum, dacă suferiți de balonare, constipație, exces de gaze și alte probleme intestinale, știți bine că intestinul este locul unde are loc digestia.
Acest „al doilea creier” este o rețea de 100 de milioane de celule nervoase care căptușesc tractul gastro-intestinal (GI) de la esofag până la rect.
Deci, intestinul și creierul tău pot „vorbi între ele” în ambele direcții prin nervul vag.
Dacă intestinul tău este în suferință, ar putea fi fie cauzat de, SAU, rezultatul anxietății, stresului sau depresiei.
De asemenea, luați în considerare că 70-80% din celulele imunitare ale corpului dumneavoastră se află în mucoasa intestinală. Iar căptușeala intestinului tău este ca un „gard de securitate” conceput pentru a ține „invadatorii străini” departe de fluxul sanguin.
Din păcate, atunci când această barieră fizică devine scursă din cauza disbiozei, poate răspândi inflamația în întregul corp, provocând probleme articulare, ceață creierului, sensibilități alimentare, oboseală, probleme ale pielii și probleme respiratorii.
În plus, oamenii de știință cred acum că lipsa unor bacterii benefice în intestin poate provoca boli autoimune, cum ar fi boala Crohn, psoriazis și chiar afecțiuni neurologice, cum ar fi declinul cognitiv.
Deci, concluzia este că sănătatea intestinală este importantă, deoarece este egală cu sănătatea generală și longevitatea vibrantă!
Și ar trebui să faci tot ce poți pentru a-ți îmbunătăți microbiomul intestinal.
Exista mai multe modalitati pentru a-ti imbunatati microbiomul intestinal, inclusiv :
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…