Din cuprinsul articolului
Pielea este protejată la suprafață de un strat hidrolipidic, compus din apă și substanțe grase, precum sebumul. Atunci când această barieră este compromisă piele devine uscată, crăpată și sensibilă.
Dezechilibrele de la nivelul pielii pot fi atât de ordin intern, cât și de ordin extern. Uscăciunea cutanată și pielea crăpată sunt întâlnite mai ales în sezonul rece, din cauza factorilor climatici.
Nu uita că tot ce absoarbe pielea ta va intra în sânge. Astfe, este foarte important să te asiguri că produsele aplicate pentru a hidrata pielea sunt de origine naturală, fără substanțe dăunătoare în compoziție.
Remedii pentru pielea uscată
Uleiul de cocos
Uleiul de cocos hidratează în profunzime și este excelent mai ales pentu piele foarte uscată și crăpată. Uleiul de cocos poate fi folosit în siguranță atât pe față, cât și pe corp, fiind foarte prietenos cu pielea.
Miere
Mierea este un emolient perfect și are o multitudine de beneficii pentru sănătate. Aceasta are proprietăți antibacteriene și este un antibiotic natural foarte puternic. Aceasta poate fi folosită drept mască, și poate fi aplicată pentru câteva minute pe tenul uscat. După acest timp se poate îndepărta cu apă călduță.
Ovăz
Ovăzul are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, fiind un remediu excelent pentru pielea crăpată. Acesta poate fi adăugat în apă atunci când facem baie sau poate fi amestecat cu miere. Pasta rezultată se poate aplica pe pielea uscată și se poate îndepărta după 10 minute cu apă.
Hidratare optimă
Hidratarea este esențială pentru a menține bariera protectivă a pielii. Dacă nu consumăm suficiente lichide, pielea se va usca și, în acest caz, hidratarea exterioară nu va rezolva problema. Dacă nu îți place să bei apă normală îți poți face câteva ceaiuri și sucuri naturale pentru un plus de hidratare.
De asemenea, anumite alimente sunt bogate în apă în mod natural. Poți consuma castraveți, roșii, fructe proaspete, scire doc.ro.