Din cuprinsul articolului
În izolare, tinerii sunt predispuși să internalizeze ideile și comportamentele văzute la adulții cu care locuiesc. Deoarece legăturile cu prietenii au fost tot mai restrânse în timpul pandemiei, din cauza restricțiilor, aceștia au dezvoltat anumite probleme emoționale. Acestea includ o lipsă de motivație, negativitate, sau simpla schimbare a comportamentului obișnuit. Pentru tinerii introvertiți, mult mai vulnerabili, unele emoții se pot transforma în adevărate pericole. Cum se manifestă efectele negative ale pandemiei asupra tinerilor și cum îi poți ajuta să își gstioneze emoțiile?
„Pericolul este ca nivelul de anixetate și de stres pe care le retrăiesc copiii să crească foarte, foarte mult și asta să se vadă în tiparele lor comportamentale, să se implice într-o serie de acțiuni nesănătoase. Din păcate, sau din fericire, copiii preiau foarrte multe dintre comportamentele adulților. Dacă un bunic, bunică, un părinte se îngrijorează foarte mult, toate aceste lucruri îl vor afecta pe cel mic. Mintea lui va fi puternic influențată de ce aude și ce vede”, explică Gáspár György, psiholog, conform Digi24.
„Familiile în care există un nivel de inteligență emoțională, în care cumva se vorbește despre dificultăți, dar într-o manieră sănătoasă – ne îngrijorăm cu toții, dar nu e o catastrofă – acestea sunt familiile care le oferă copiilor o manieră sănătoasă de exprimare a emoțiilor, le oferă și suport: Văd că tatălui meu îi este greu, dar mă și pot baza pe el, pentru că pare să aibă suficient de multă încredere în resursele, abilitățile lui. Copiii au nevoie de modele cât mai sănătoase în jurul lor, de adulți care să nu fugă de emoții, dar care nici să nu se lase copleșiți”, afirmă psihologul, citat de Digi24.
Cum să nu vă mai roadeți unghiile? Unul dintre obiceiurile „urâte” comune este roaderea unghiilor.…
Oamenii se trezesc adesea cu gura uscată sau cu sete extremă, ceea ce le poate…
Credeți că anul 2024 nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor dumneavoastră? Lucrurile vor lua o…
Şeful Comitetului Militar al NATO, amiralul olandez Rob Bauer, a îndemnat companiile să fie pregătite…
Medicii atrag atenţia că secreția de insulină scade noaptea datorită ritmului circadian impus de creier,…
Călin Georgescu, candidat independent la alegerile prezidențiale din acest an, a fost votat de peste…