Cum influențează animalele de companie viața copiilor? Este bine sau nu ca micuții să crească alături de căței, pisici și alte animăluțe?

Cum influențează animalele de companie viața copiilor? Este bine sau nu ca micuții să crească alături de căței, pisici și alte animăluțe? Iată ce spun experții.

Animalul de casa poate oferi lectii de viata copilului, il poate invata sa fie responsabil, sa il relaxeze, sa ii dea un sentiment de siguranta.

Prin ingrijirea unui animal, un copil invata abilitati utile, precum punctualitatea si disciplina. In definitiv, un caine sau o pisica trebuie sa manance sau sa foloseasca toaleta la ore stabilite.

Mai mult, copiii privesc un animal de companie ca pe un prieten neconditionat cu care pot impartasi totul (precum anxietatea si secretele), datorita faptului ca un animal nu ii judeca 🙂 si sunt mereu de acord cu ei.

Ce impact au animăluțele asupra stării emoționale a copiilor

Ei bine, un animal de companie aduce nu doar bucurie, ci ajuta de asemenea la dezvoltarea sociala a copilului tau. Stiati ca un copil cu un animal de companie creste mai social si mai putin inclinat spre agresivitate?

De altfel, acest lucru rezulta dintr-un studiu facut la Universitatea Britanica din Cambridge, pe baza unui numar de 377 de familii studiate.

Potrivit cercetatorului coordonator de proiect, suportul social pe care animalul de companie il ofera  unui copil, devine util pentru tot restul vietii sale.

Cățeluși, pisicuțe

Dacă nu aveți un animal de companie și doriti sa achizitionati unul pentru copilul dumneavoastra, este important sa analizati ce fel de animal doriti si daca acesta se potriveste familiei întregii familii.

Cei mai multi oameni aleg un caine sau o pisica, avand in vedere urmatoarele avantaje in dezvoltarea copilului dumneavoastra.

Prin ingrijirea unui animal, un copil invata abilitati utile, precum responsabilitatea, punctualitatea si disciplina.

Un caine sau o pisica trebuie sa manance sau sa foloseasca toaleta la ore stabilite.

Adevărați terapeuți

Mai mult decât atât, animalele pot ajuta un copil sa se simta in siguranta in situatii necunoscute. Nu degeaba sunt folosite terapiile cu caini de serviciu. Cum sunt cazurile de autism.

Un animal de companie poate oferi sprijin social. Copiii privesc un animal de companie ca pe un prieten neconditionat cu care pot impartasi totul (precum anxietatea si secretele), datorita faptului ca un animal nu ii judeca.

De asemenea, este foarte important de știut că o pisica sau un caine ii invata pe copii multe lucruri despre viata. Ganditi-va la reproducere, nastere, accidente si moarte.

Se poate intampla ca pisica sa aiba nevoie de o interventie chirurgicala sau din nefericire moare. Copilul va invata astfel ce inseamna o pierdere si modul in care o poate depasi.

Cât de bune sunt animalele de companie pentru sănătate

Mai multe studii arata ca un animal de companie este bun pentru sanatate. De exemplu, mangaierea unui animal determina scaderea frecventei cardiace si a tensiunii arteriale.

Totodată, s-a sugerat ca, micuții care vin in contact timpuriu cu animalele, dezvolta mai putine alergii la animale. Desigur ca acest lucru depinde, de asemenea, de tipul de animal de companie si de predispozitia genetica, notează desprecopii.ro.

Iată, așadar, ce multe motive avem să luăm animăluțe de companie pentru copii. În afară de căței și pisici, vă puteți gândi și la un acvariu cu pești, iepuraș, porcușor de guineea, papagal etc.

 

 

Recent Posts

HOROSCOP 18 noiembrie 2024. Oportunităţi pentru unele zodii!

Horoscopul zilei de luni, 18 noiembrie 2024, aduce schimbări importante pentru cei mai mulți nativi…

2 ore ago

Obiectul pe care NU este bine să-l pui pe noptiera din dormitor. Aduce ghinion şi te poate îmbolnăvi!

Din cauza acestui obiect, multe persoane se aleg cu probleme de sănătate și stări neplăcute,…

3 ore ago

TESTUL rapid care îţi arată dacă ai probleme cardiovasculare

Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…

3 ore ago

Alimente și vitamine care pot provoca apariţia pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…

4 ore ago

Scandal după moartea lui Silviu Prigoană. Demers fără precedent făcut de Adriana Bahmuţeanu

După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…

4 ore ago

Rafila a găsit explicaţia pentru decesul de la Sp. Târgu Jiu: Lipsă de empatie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…

5 ore ago

Citeste si: