Din cuprinsul articolului
Stresul este un factor decisiv atunci când vine vorba de sănătatea mintală și fizică. Acesta stă la baza multor afecțiuni și este important să știm cum să îl gestionăm și să îl eliminăm.
Dacă trecem printr-o perioadă stresantă sau programul încărcat nu ne mai lasă să ne relaxăm, corpul va simți acest stres și poate dezolta o multitudine de boli.
Stresul se află, de fapt, la baza multor afecțiuni fizice, deoarece corpul și mintea noastră încearcă să gestioneze într-un anumit fel nivelul de stres.
Multe afecțiuni au, de fapt, o cauza de ordin psihologic.
Cum gestionăm un atac de panică?
În anumite cazuri, stresul poate duce la atacuri de panică și anxietate intensă.
„Este foarte util să conştientizăm cum stăm cu stresul. Orice situaţie pe care vrem să o îmbunătăţim este util să o conştientizăm într-o primă fază. La fel de important este să identificăm factorii stresori pe care îi avem în viaţa noastră„, a spus psihoterapeutul Bianca Pescaru în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.
Măsuri de prim- ajutor în caz de stres și panică
„Sunt multe exerciţii foarte simple şi foarte uşor de abordat. În momentul în care suntem anxioşi, ar fi util să luăm o pauză şi să ne retragem într-o altă cameră în care suntem singuri. Ideal este să deschidem şi geamul.
Apoi să începem să facem un exerciţiu de respiraţie. Să respirăm profund şi lent. Putem începe să respirăm profund două secunde, la fel procedăm şi cu expiraţia.
Un alt exerciţiu util poate fi relaxarea musculară. Să încercăm să ne încordăm toţi muşchii corpului timp de 10 secunde, iar apoi să-i relaxăm. Lucrul acesta este util în segmentarea stărilor de stres.
Ar fi foarte util să fim atenţi şi la stilul de viaţă. La cât ne odihnim, la ce mâncăm şi la cât ne hidratăm. Să fim atenţi şi la gândurile noastre”, a explicat psihoterapeutul.