Se știe despre paste că sunt alimente care conțin amidon și care pe lângă faptul că sunt delicioase, îngrașă foarte mult. Cercetătorii din Georgia au descoperit o modalitate de a găti pastele astfel încât acest meniu să fie unul sănătos.
Această modalitate este una foarte simplu – gătești pastele așa cum o faci de obicei, le lași să se răcească peste noapte și le consumi reîncălzite.
Atunci când le mănânci calde, se transformă în sânge în molecule de glucoză simple, care se dizolvă foarte repede în sânge și care cauzează un răspuns mare la insulină, de aceea nu sunt sățioase și sunt periculoase pentru diabetici, dar atunci când sunt reîncălzite, acestea se transformă în fibre, iar glucoza hrănește organismul mult mai mult timp.
A.
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…
Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…
Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…
Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…