Din cuprinsul articolului
Medicul Mihail Pautov a explicat cum putem găti carnea într-un mod cât mai sănătos. Atenție! Există un motiv întemeiat pentru care nu e bine să speli carnea înainte de preparare!
Carnea reprezintă unul dintre cele mai utilizate alimente de români. Tocmai de aceea, pentru că este atât de mult utilizată, fiecare trebuie să știe cum se gătește corespunzător, pentru a fi sănătoasă și a avea un gust savuros.
Multe persoane obișnuiesc să spele friptura înainte de a o pregăti, dar medicul Mihail Pautov susține că acest lucru chiar nu este indicat pentru că astfel se pot răspândi bacteriile.
Pentru a prepara carnea astfel încât să fie sănătoasă, medicul ne sfătuiește să evităm rumenirea excesivă, pentru că acest proces poate genera substanțe cancerigene.
Iată rețeta culinară recomandată de celebrul medic:
- Ingrediente
- Carne de porc
- Paprika
- Chilli
- Ghimbir
- Morcov
- Dovlecel
- Ardei gras rosu
- Ardei gras galben
- Ceapă
- Usturoi
- Pastă de tomate
- Ananas
- Amidon
Cum să gătești carnea într-un mod cât mai sănătos
Cum gătești corect CARNEA și de ce NU e bine să o speli înainte. „Oare voi spălați carnea când o cumpărați de la magazin? Carnea nu se spală și pentru asta este un motiv. Dacă este stricată sau are vreo bacterie pe ea, atunci se simte la miros. Dacă are o bacterie pe ea și o speli, tu împrăștii bacteria aia peste tot.
În prima fază prăjim câteva minute carnea, doar să o rumenim. Punem ceapă, morcov, usturoi, ghimbir, dovlecei, paprika, chilli, ananas, pasta de tomate, un pic de amidon pe care îl amestecăm înainte cu puțină apă. Apoi punem 3 lingurițe de oțet, două lingurițe de miere. De crusta aceea prăjită trebuie să ne ferim. Este nesănătoasă. Acolo sunt substanțe cancerigene, dar în momentul în care o avem ușor sigilată, carnea este numai bună și sănătoasă de mâncat”, a spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.