Sari la conținut

Cum faci rulouri de scoțișoară în doar 30 de minute

Când vine vorba de scoțișoară, foarte mulți oameni știu că se folosește în special la orezul cu lapte pentru a-i da aromă, însă, scoțișoara este și ea un ingredient minune, care ne ajută să ardem grăsimi mult mai rapid. Se spune că scoțișoara era un condiment prețios pe vremuri și că Alexandru cel Mare a ars întreaga provizie pe un an la moartea soției lui.

Iată cum se fac delicioasele și sănătoasele rulouri de scoțișoară

Ai nevoie să întinzi blatul pe masă și să-l pudrezi cu următoarele ingrediente

zahăr brun

scoțișoară

2 lingrui de unt

Pentru galzură ai nevoie de 

2 linguri de unt

2 lingrui de cremă pentru tiramisu

jumătate de suc de la o lămâie

esență de vanilie

jumătate de ceașcă de zahăr pudră

Topește untul, iar într-un castron amestecă zahărul cu scoțișoara. Rulează coca pe o tavă peste care ai pus hartie de copt și unde-o cu unt, apoi pudreaz-o cu scoțișoară și zahăr. Rulează coca și taie bucățele mici pe care le lași în tavă și bagă tava la cuptor până când se fac aurii.

În timp ce rulourile sunt la cuptor, într-o tigaie amestecă ingredientele pentru glazură. Amestecă crema pentru tiramisu cu untul, apoi adaugă zahărul pudră și la final lămâia și esența de vanilie.

Cu ajutorul unei spatule toarnă glazura peste rulouri.

 

 

Ana Maria Nitu

Ana Maria Nitu, studiază la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, a fost jurnalist la Evenimentul zilei, www.evz.ro si Doctorulzilei, www.doctorulzilei.ro

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel