Cui nu-i plac dulciurile? Asta era de fapt o întrebare retorică, pentru că tuturor oamenilor le plac dulciurile, dar mai ales dulciurile sănătoase. Îți dezvăluim o rețetă super sănătoasă, iar rezultatul este o negresă cu mousse de ciocolată fără făină, ou, gluten sau lapte
Ingrediente
Pentru negresă vom folosi ca bază o banană
2/3 ceașcă cacao organică
1/2 linguriță de praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1 lingură extract de vanilie
1/3 sos de mere
2 linguri de sirop de arțar
1/4 ceașcă ulei de cocos
Pune banana în blender și zdrobește-o până obții o pastă, apoi pune toate ingredientele pe rând până obții o cremă. Unge o formă de prăjitură cu ulei de cocos și pune crema înăuntru și coace negresa.
Vei avea o negresă simplă peste care trebuie să adaugi mousse de ciocolată
Pentru spuma de ciocolată ai nevoie de
1 avocado
o ceașcă de cremă de cocos
6 linguri de cacao organică
2 linguri de ulei de cocos
20-30 de picături de sirop de ștevie
Amestecă ingredientele în blender până când obții o compoziție cremoasă și așează spuma de ciocolată deasupra negresei. Pentru decor poți folosi puțină ciocolată topită într-un vas dublu pentru topit.