Cum faci față stresului și lipsei de speranță. 7 strategii de coping pentru depresie

Strategii de coping pentru depresie. Cifre îngrijorătoare arată că aproximativ 280 de milioane de oameni din lume au fost diagnosticați cu depresie, potrivit unui raport al Organizației Mondiala a Sănătății.

Deși depresia este comună, este o afecțiune gravă de sănătate care nu ar trebui luată cu ușurință. Peste 700.000 de oameni mor anual din cauza sinuciderii, adesea ca urmare a depresiei.

Deși gestionarea simptomelor depresiei poate fi uneori imposibilă, puteți să încercați să implementați aceste strategii de coping pentru a vă ajuta să vă gestionați depresia zilnică.

Dacă te simți deprimat sau stresat suplimentar, există modalități de a-ți îmbunătăți sănătatea mintală și de a trăi o viață împlinită.

Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Strategii de coping pentru depresie. 1. Recunoaște-ți simptomele

Nimeni nu te cunoaște mai bine decât tine. Caută semne și simptome care ar putea fi în afara normei. Iată câteva de care trebuie să fii atent:

  • Te simți mai retras decât de obicei.
  • Te comporți mai neregulat sau impulsiv decât de obicei.
  • Ești mai iritabil mai des.
  • Te simți trist, singur sau fără speranță.
  • Te confrunți cu tulburări de somn.

Este întotdeauna o idee bună să acorzi atenție preocupărilor exprimate de prietenii apropiați și de familie. Dacă oamenii care te iubesc sunt îngrijorați de sănătatea ta mintală, este posibil să vadă simptome de depresie de care nu ești conștient.

Dacă te confrunți cu unele sau toate aceste simptome, recunoașterea faptului că stresul sau depresia pot fi cauza te va ajuta să te simți mai bine.

2. Oferă-ți puțină compasiune

Exersează să îți arăți aceeași compasiune pe care o arăți altora. De exemplu, dacă prietenul tău s-ar simți deprimat, ce ai spune? Acum imaginează-ți că îți spui același lucru în această situație.

Este perfect în regulă să nu te încadrezi în normele culturale care te lasă să te simți presat, stresat sau anxios. De exemplu, este în regulă dacă nu poți participa la fiecare eveniment social sau pur și simplu nu vrei .

Strategii de coping pentru depresie. 3. Păstrează-ți planurile realiste

Situațiile sociale precum petrecerile și alte întâlniri se pot adăuga uneori la sentimente negative sau chiar la anxietate socială. În funcție de situația ta particulară, este posibil să ai invitații la petreceri cu prietenii, serviciul, biserica și alte grupuri sociale. Sau este posibil să nu ai deloc invitații.

Valoarea ta de sine nu depinde de numărul de evenimente la care participi. Acceptă numai invitațiile pe care ți le dorești și evitaă supraprogramarea.

Uneori, așteptările nerealiste sunt cele pe care le stabilim altora. Apoi, dacă nu se adună, ne simțim dezamăgiți. Nu uita să eviți să stabilești așteptări pentru ceilalți.

4. Limitează consumul de alcool

Nu te lăsa păcălit crezând că efectele uneori relaxante ale alcoolului trec peste efectele negative. Când consumi prea mult, alcoolul se poate transforma rapid de la relaxant la deprimant.

Alcoolul este un deprimant al sistemului nervos central și afectează starea de spirit și comportamentul. Chiar și după ce alcoolul a ieșit din organism, mahmureala este cunoscută pentru a crește nivelul de anxietate și stres.

Pentru a reduce efectele negative ale alcoolului, limitează-te la una sau două băuturi.

Și ar trebui să îți consulți medicul înainte de a consuma alcool în timp ce iei orice antidepresiv sau medicamente pentru anxietate prescrise.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Strategii de coping pentru depresie. 5. Fii activ

Exercițiile fac mai mult pentru tine decât doar să te mențină în formă. Antrenamentul poate fi, de asemenea, extrem de benefic pentru sănătatea ta mintală. Când faci sport, corpul tău eliberează endorfine.

Aceste substanțe chimice interacționează cu receptorii creierului și vă pot reduce percepția asupra durerii. Endorfinele îți pot îmbunătăți starea de spirit și pot reduce stresul. Dacă nu ai chef să faci un antrenament intens, mersul pe jos pentru doar 20 de minute pe zi poate face o mare diferență, potrivit NHS.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

6. Bazează-te pe familia și prietenii tăi

Petrecerea timpului cu oamenii care îți fac plăcere poate fi un stimulent minunat al dispoziției. A fi în compania celor pe care îi iubim ne poate crește sentimentele de acceptare, confort și siguranță.

Dacă te simți dezamăgiti, este în regulă să discuți cu cei dragi despre asta, astfel încât aceștia să îți poată oferi sprijinul de care ai nevoie. Dacă știu ce se întâmplă cu tine, te pot ajuta mai mult.

Strategii de coping pentru depresie. 7. Nu-ți fie frică să ceri ajutor

Când dai semne de depresie, ajutorul poate veni sub mai multe forme. Dar cel mai important lucru de reținut este să nu-ți fie niciodată rușine să ceri ajutor.

Fie că este vorba de a vorbi cu o persoană dragă, de a căuta ajutor de la un profesionist în sănătate mintală sau de a discuta despre medicamente sau opțiuni de tratament cu un furnizor de servicii medicale, este important să obții ajutorul de care ai nevoie.

Recent Posts

Poți suferi un AVC dacă faci această greșeală când te speli pe cap, atenționează un medic

Știai că poți face accident vascular cerebral (AVC) când te speli pe cap la coafor?…

3 minute ago

Tehnici simple de respirație pentru calmarea minții. Cum să le integrezi în rutina zilnică

Exercițiile de respirație constituie un instrument puternic pentru reglarea emoțiilor și reducerea stresului. Prin practicarea…

33 de minute ago

Ce sunt visele lucide și care sunt cele mai bune tehnici pentru a-ți controla visele

Controlul viselor lucide poate fi o experiență fascinantă și îți poate oferi oportunitatea de a…

o oră ago

Află cum afectează hipertensiunea arterială sănătatea oculară și a creierului

Hipertensiunea arterială (HTA) se mai numește și „ucigașul tăcut” pentru că este o boală tăcută,…

2 ore ago

„Am făcut cancer ovarian de la acest produs cosmetic”. Sute de femei dau în judecată un gigant farmaceutic

Un produs cosmetic utilizat timp de decenii în întreaga lume se află în centrul unui…

2 ore ago

Durerea de umăr, un semn de cancer avansat în cazul unei femei

Durerea de umăr, un semn de cancer avansat în cazul unei femei de doar 32…

2 ore ago

Citeste si: