Din cuprinsul articolului
Murăturile bunicii sunt întotdeauna de multe ori mai gustoase decât cele oferite în magazine. Adevărul este că murăturile de iarnă făcute în casă sunt o combinație de sârguință, legume gustoase și sănătoase și măiestrie. Dacă vrei ca murăturile să fie cireașa de pe tort în acest an, asigură-te că îți notezi rețeta de astăzi.
Cum faci cele mai delicioase murături? Iată ingredientele de care ai nevoie:
Pentru saramură:
Începeți prin a spăla și curăța legumele. Dacă sunteți axat pe produse ecologice, le puteți lăsa la înmuiat câteva ore în apă pentru a elibera nitrații.
Se lasă legumele întregi, cu excepția verzei. Conopida se taie în buchețele. Acoperiți cu frunzele și tulpinile de țelină. Asigurați-vă că le apăsați cu un capac de lemn sau alt dispozitiv pe care l-ați confecționat singuri.
Este rândul saramurii. Aceasta este făcută din apă, sare și oțet. Acesta trebuie amestecat continuu până când sarea este complet dizolvată. Fierbeți amestecul și apoi lăsați-l să se răcească. Se toarnă peste murături. Rețineți că fermentarea durează aproximativ 20 de zile. După această perioadă, murătura este gata de consum și o puteți servi în siguranță pe mesele dumneavoastră.
Este acea perioadă a anului în care gospodinele își suflecă mânecile și se apucă să facă tot felul de minunății de iarnă. Și știți că nu există mâncare mai delicioasă decât cea făcută în casă. Dacă ești un fan al rețetelor uitate pe care bunicile noastre le-au ținut secrete mult timp, atunci varza roșie murată va reuși să te impresioneze. Se dovedește divin de delicioasă și merită să ajungi la această rețetă.
Cum se prepară varza:
Începeți prin a tăia varza și ceapa. Varza trebuie să fie în fâșii subțiri, iar ceapa trebuie să fie cât mai adâncă.
Se pregătește o cratiță mare în care să se încingă mai întâi uleiul, apoi se adaugă ceapa și se gătește până se înmoaie. Se adaugă varza. Când începe să se înmoaie, adăugați oțetul de mere, zahărul, sarea și semințele de chimen. Se toarnă apa și se mărește focul.
Se fierbe amestecând constant. După 4-5 minute, se mai adaugă puțină sare și se amestecă în continuare timp de încă 5 minute.
Îndepărtați cratița de pe foc și scurgeți excesul de apă. Varza dvs. este gata de consum.
Dacă doriți să o păstrați pentru lunile de iarnă, măriți cantitățile de ingrediente. Transferați varza roșie preparată în borcane și sterilizați timp de câteva minute. Apoi răciți și depozitați într-un loc răcoros, aerisit și ferit de lumina soarelui.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…