Sari la conținut

Cum faci cel mai bun tiramisu. Rețeta clasică a italienilor

sursa foto: pixabay

Sunteți un fan al deserturilor italiene? Iubești această țară și toate deliciile culinare pe care le oferă? Suntem siguri că foarte puțini dintre noi pot rezista unei porții de Tiramisu preparat după o rețetă italiană.

În articolul de astăzi, vă vom dezvălui secretul tiramisu-ului italienesc perfect – un desert care vă va face literalmente să vă lingeți pe degete. Vă asigurăm că fiecare minut petrecut în prepararea acestei dulci tentații va fi justificat de nenumărate ori odată ce o veți gusta.

Rețeta de tiramisu este autentică și în asta constă farmecul său. Abia așteptăm să vă dezvăluim subtilitățile desertului italian.

Cum să preparați tiramisu?

În primul rând, vom începe cu lista ingredientelor pe care trebuie să le aveți în față pentru a prepara prăjitura.

De ce produse avem nevoie:

  • Piscoturi – 200 g
  • Espresso – 400 ml
  • Lichior – 3 linguri
  • Zahăr pudră – 150 g
  • Ouă – 4 bucăți
  • Mascarpone – 350 g
  • Pudră de cacao – 2 linguri
  • Ciocolată – 100 g rasă

Care sunt pașii pentru prepararea tiramisu-ului italian?

După ce ați făcut cafeaua și ați lăsat-o să se răcească, adăugați-o în lichior.

Separați albușurile de gălbenușuri și apoi bateți-le până devin pufoase ca o zăpadă. Bateți gălbenușurile cu zahărul pudră până când obțineți un amestec alb.

Se adaugă mascarpone și se mai amestecă câteva minute. Apoi adăugați albușurile bătute. Se amestecă ușor cu o spatulă pentru a obține o cremă ușoară și pufoasă.

Înmuiați fiecare piscot în cafea și lichior și aranjați-le pe fundul unui vas de sticlă, încercând să obțineți o bază solidă.

Se acoperă piscoturile cu jumătate din cremă și se netezește cu o spatulă. Este rândul celui de-al doilea strat de piscoturi, care se aranjează perpendicular pe primul.

Când ați terminat de aranjat al doilea strat de biscotti, adăugați crema rămasă și terminați cu un praf generos de pudră de cacao.

Tiramisu se lasă la frigider timp de 8 ore, pentru a se închega și pentru ca biscuiții să absoarbă aromele. Serviți apoi, după ce ați ras ciocolata în prealabil.

Dacă sunteți un fan al desertului italian, aceasta este o rețetă pe care trebuie să o încercați. Vă garantăm că acest tiramisu vă va depăși cele mai nebănuite așteptări. Savurați-l în compania unei cești de cafea sau a altei băuturi preferate.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel