Categories: Ştiri sănătate

Cum eviți problemele digestive după ce ai ținut post și revii la alimentația obișnuită?

După o perioadă lungă de post multe persoane trec brusc la alimentația obișnuită. Acest lucru poate provoca diverse simptome neplăcute, probleme digestive și disconfort. Din fericire, poți evita aceste manifestări trecând treptat de la alimentația specifică postului la meniul normal.

Masa copioasă de Paște poate provoca o multitudine de probleme digestive și senzație generală de oboseală a organismului. Acest lucru este cauzat de șocul pe care corpul nostru îl resimte, trecând de la o dietă restrictivă la alimente grele.

Pentru a evita acest lucru, Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, explică modul sănătos prin care poți realiza o trecere ușoară de la post la alimentația obișnuită.

Cum eviți problemele digestive, după post?

„Dacă am ținut post o perioadă mai îndelungată și schimbăm brusc alimentația către produse grele din carne și preparate bogate în calorii, cum este cazul preparatelor tradiționale de Paște, riscul este să resimțim o senzație neplăcuta de balonare, oboseală și disconfort digestiv. De aceea este foarte important ca în ultima săptămână de post să începem să pregătim organismul pentru consumul de alimente de origine animală.

O prima soluție pentru ca organismul să nu sufere un soc atunci când revine la meniul obișnuit după o perioadă de restricții alimentare este să consumăm în mod regulat proteine vegetal.

În plus este foarte important să fim cumpătați. Nu este bine ca la aceeași masă să consumăm prea multe preparate tradiționale. Cel mai bine e să le împărțim pe durata zilelor de Paște după cum urmează. Dimineața dacă mâncăm ou, alegem doar o felie mica de drob, sau chiar mâncăm separat drobul la alta masă. Dacă la prânz consumăm ciorbă de miel, optăm pentru un ou fiert pe care îl ciocnim sau o bucată mică de friptură, iar la cină putem mânca fie stufat fie friptură de miel, însorită de legume sau salată asortată.

Chiar dacă tendința este de a combina preparatele cu carne la masă, optați pentru un minim de 150-200g de legume atunci când mâncați carne, în special miel, pentru a avea o digestie mai ușoară, plus că mâncând legume vă saturați mai ușor și nu mai consumați așa multe calorii. De asemenea, tot pentru digestie consumați ceaiuri și băuturi amărui cum sunt ceaiul de galbenele, apa tonică, limonada cu grapefruit”, recomandă Cori Grămescu, pe Instagram.

Recent Posts

Horoscop 25 noiembrie – 2 decembrie: Leii strălucesc, Capricornii renasc

Numerologul Mihai Voropchievici a făcut previziuni astrologice, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, horoscopul pentru săptămâna…

15 minute ago

Alegeri prezidențiale 2024. Rezultate parțiale: Luptă strânsă între doi candidați pentru turul 2

Alegeri prezidențiale 2024. Românii și-au votat președintele. Surprinzător, însă lupta pentru Cotroceni este foarte strânsă între…

35 de minute ago

Călin Georgescu a făcut scufundări în apa rece ca gheața: Când intru în apa rece, comunic cu Dumnezeu

Călin Georgescu a  făcut scufundări în apa rece ca gheața a unui lac din Austria.…

55 de minute ago

Alegeri prezidențiale 2024, turul 1 – primele rezultate parțiale oficiale. Cine intră în turul 2: Ciolacu, Simion, Lasconi sau Georgescu-

Călin Georgescu, un candidat independent cu viziuni pro-ruse și ultra-naționaliste, conduce surprinzător în rezultatele parțiale…

2 ore ago

Călin Georgescu, mesaj după rezultatele exit-poll: „Astăzi, prin candela aprinsă a speranței, a renăscut curajul de a fi român”

Călin Georgescu, candidatul independent la prezidențiale, a declarat, după anunțarea exit-poll-urilor pentru primul tur al…

10 ore ago

George Simion, mesaj după rezultatele exit-poll: „Revendicăm intrarea în turul doi. Suntem cea mai mare amenințare pentru acest sistem”

George Simion, candidatul AUR la alegerile prezidențiale, a anunțat duminică seara că revendică intrarea în…

10 ore ago

Citeste si: