Obiceiul de a consuma fructe, legume proaspete dar nespălate îți pot provoca neplăceri. Mai exact, poți lua giardia, limbrici, oxiuri.
Infestarea cu paraziți intestinali, la adulți dar și la copii se face pe cale digestivă, prin consumul de apă și de alimente contaminate, dar și prin intermediul mâinilor murdare. Cei mici reprezintă categoria cea mai expusă riscului.
Specialiștii spun că infestările cu viermi intestinali aduc în organism anumite carențe de substanțe nutritive, iar larvele se pot stabili în diferite țesuturi. Astfel, există riscul de dezvoltare a unor reacții alergice, iar din cauza toxinelor acumulare în corp, imunitatea persoanei respective o sa scadă.
Principalele simptome ale infestării cu viermi intestinali sunt: dureri abdominale, balonare, greață, diaree, stări de vomă.
Iată cum scapi de paraziții intestinali:
Cum putem să prevenim infestarea:
Specialiștii spun că singura și cea mai importantă metodă de prevenție este menținerea unei igiene stricte. De asemenea, copilul trebuie educat, inclusiv în ceea ce privește toaleta personală.Și creșterea imunității cu ajutorul alimentației are un rol important în prevenția infestării cu acești paraziți.
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…