Din cuprinsul articolului
Grăsimea de pe organe poate determina probleme de sănătate complexe, dacă nu este eliminată în mod sănătos și corespunzător. Aceasta poate duce la dezvoltarea afecțiunilor cardiovasculare sau chiar a cancerului, grăsimea excesivă fiind un factor de risc major pentru organismul nostru.
Supraponderabilitatea este o condiție medicală care poate provoca o multitudine de afecțiuni grave. Pentru a evita riscurile asociate, este esențial să menții o greutate cât mai normală.
Astfel, Cezar Amititeloaie, renumit cardiolog, explică pe blogul său cum putem elimina grăsimea excesivă, în special cea de pe organe pentru a duce o viață cât mai sănătoasă și lipsită de riscuri.
Cum elimini grăsimea de pe organe?
Reducerea aportului de zahăr
„Carbohidrații cu indice glicemic mare: cum ar fi orezul alb, cartofii, pâinea albă, pastele sau fulgii de porumb, deoarece cresc foarte mult insulina și rezistența la insulină care îți va cauza mai multă foame. Evită și sucurile dulci, chiar dacă sunt naturale, deoarece în copaci nu cresc storcătoare! Iar cel puțin pentru o perioadă evită chiar și fructele, mai ales pe cele foarte dulci, deoarece ele nu sunt sunt menite să fie consumate tot timpul anului, ci doar în sezonul cald pentru a ne îngrășa.
Consumă o alimentație cât mai variată
80% de origine vegetală și 20% de origine animală din surse cât mai curate, ecologice. Renunță la alimentele procesate, gata preparate și cumpără-ți ingredientele de bază din care să-ți gătești acasă. Chiar dacă acum crezi că nu ai timp, când vei începe să practici post intermitent, îți vei reduce fereastra în care te alimentezi, nu vei mai mânca 5-6 mese pe zi, vei observa că îți rămâne timp suficient să-ți prepari tu hrana și astfel vei economisi bani cu care vei putea cumpăra alimente mai calitative.
Consumă proteine din surse cât mai variate
În funcție și de nivelul tău de activitate fizică, dar nu în exces deoarece perturbă hormonii (spre exemplu testosteronul – un factor esențial pentru construcția masei musculare). Chiar dacă anumite diete cu conținut mare de proteine te pot ajuta pe termen scurt să slăbești deoarece suprasolicită sistemul digestiv, excesul se transformă în glucoză, ceea ce cauzează creșterea rezistenței la insulină.
Dormi 7-8 ore pe noapte
Somnul este extrem de important pentru refacerea organismului, a țesuturilor, a sistemului nervos, sistemului hormonal și imunitar. Când nu dormi suficient corpul se simte neliniștit, în pericol, crește stresul, se accentuează poftele și se perturbă hormonii apetitului și sațietății. Dacă ai probleme de somn, expune-te ziua la mai multă lumină naturală, iar seara evită excesul de lumină artificială.
Redu stresul
Cortizolul, hormonul de stres crește glicemia și cauzează rezistență la insulină. Identifică factorii stresanți din jurul tău și încearcă să-i eviți pe cât posibil. Dacă e nevoie schimbă jobul sau anturajul. Renunță să te mai uiți la știri deoarece majoritatea au conotație negativă și nu-ți aduc niciun beneficiu!”, recomandă medicul.