Din cuprinsul articolului
Cum depozităm corect mâncarea în frigider: Dacă faci asta este total greșit. Iată explicațiile care te pot ajuta să nu faci această greșeală.
Teoretic, cu toții știm cum trebuie depozitată mâncarea în frigider și mai ales că nu trebuie introdusă caldă în frigider. Cu toate acestea, se mai întâmplă să și greșim.
”Nu pune mâncare fierbinte în frigider dacă nu s-a răcit”. Cu siguranță ai auzit și tu de această regulă, însă cu siguranță te aștepți ca răspunsul să fie că frigiderul tău se va striga, însă adevăratul motiv este cu totul altul.
Atunci când alegi să pui mâncare caldă în frigider îți poți pune sănătatea în pericol. Pe vasul în care ai pus preparatul se va forma condens ca urmare a diferenței de temperatură, motiv pentru care picăturile de apă și gheață vor favoriza apariția mucegaiului ceea ce ne va pune sănătatea în pericol.
Cum poți răci mai ușor alimentele
Este de preferat să depozităm alimentele în frigider atunci când s-au răcit, asta pentru că nu vom crea îngheț sau mucegai.
Un alt aliment care nu ar trebui ținut deloc în frigider este pâinea deoarece conține amidon, iar acest lucru grăbește uscarea sau mucegăirea pâinii.
În mod normal mâncare ar trebui lăsată să se răcească natural ,însă dacă îți dorești să fie depozitată mai rapid în frigider poți apela la diferite trucuri. Pentru a răci mâncarea mai repede o poți depozita în recipiente mici pentru a accelera răcirea sau poți pune recipiente în apă rece, notează spynews.ro.
De asemenea, dacă te grăbești, poți pune mâncarea într-un alt recipient decât cel în care ai gătit-o și apoi ții respectivul vas în chiuveta în care ai aruncat câteva cuburi de gheață și apă rece. Iar dacă și mesteci în acest timp, se va răci mult mai repede.