Categories: Stil de viaţă

Cum depozităm brânzeturile pentru a nu ajuta la creșterea bacteriilor rele

Cum depozităm brânzeturile pentru a le păstra proprietățile și gustul este o întrebare pe care ne-am adresat-o de mai multe ori.

Dacă cumpărați brânză de la magazin, probabil că este ambalată, dar asta nu înseamnă că este ceva bun. Joey Wells, coordonatorul principal global al Whole Foods Market, spune că ”ambalajul din plastic este, prin proiectare, o barieră completă, iar brânza are nevoie de aer și umiditate pentru a respira”.

Cum depozităm brânzeturile corect

Înainte de a pune o bucată de cheddar învechit sau o felie lipicioasă de brânză brie în frigider, trebuie știut că brânza are nevoie de o atenție specială. Depozitarea corectă a brânzeturilor le crește durata de valabilitate, păstrând în același timp textura și aroma lor specială. De aceea, specialiștii vin cu câteva sfaturi extrem de utile pe care, probabil, nu le știați.

În primul rând, nu depozitați niciodată brânza în folie de plastic, scrie site-ul Mashed. Îndepărtați ambalajele de plastic,  aceastea ”sufocă” brânza și  riscați nu numai să-i sacrificați aroma, brânza fiind astfel privată de oxigenul necesar, ci și să ajutați la creșterea bacteriilor rele.

Wells spune că brânza poate acționa ca un burete și poate absorbi aroma foliei de plastic. De aceea, este recomandată îndepărtarea ambalajelor de plastic de pe brânză, cât de curând posibil după ce ați cumpărat-o.

”Cel mai bun mod de a păstra brânza este în hârtie special concepută pentru brânză. Este poroasă, permițând brânzei să respire, dar împiedică uscarea ei. Hârtia de pergament acționează la fel. Folosiți o bucată mare, de aproximativ două sau trei ori mai mare decât bucata de brânză și înfășurați-o bine.” a spus Joey Wells, coordonatorul principal global al Whole Foods Market.

Când puteți folosi o pungă de plastic deschisă

După împachetarea cu hartie specială, se recomandă depozitarea brânzeturilor tari, adică acelea predispuse la uscare, într-o pungă de plastic deschisă, pentru a ajuta la păstrarea umidității.

Pentru a evita amestecul de arome cu cel al brânzei cu mucegai, puteți adăuga un alt strat de pergament sau le puteți pune într-un recipient de plastic după împachetare.

Brânzeturile moi, precum Camembert, ar trebui să aibă hârtia schimbată la fiecare câteva zile pentru a evita uscarea. Și, deși poate fi obositor, ar trebui să aveți grijă să împachetați din nou brânza, de fiecare dată când tăiați o bucată.

Temperatura ideală din frigider

Următorul pas trebuie respectat, indiferent de brânza pe care o mâncați. Ultimul sertar al frigiderului tinde să mențină brânza la temperatura ideală: între 4 și 6 de grade Celsius. De asemenea, compartimentul de jos al frigiderului ajută ca brânza să-și mențină umiditatea.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

9 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

10 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

10 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

11 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

11 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

11 ore ago

Citeste si: