Traumele sunt acele experienţe pe care nu vrei să le aminteşti. Majoritatea specialiştilor recomandă pastile pentru dormit, deoarece, cred că odihna te va face să treci mai uşor peste experienţele neplăcute.
Deoarece în timpul somnului, creierul, depozitează amintirile importante în memoria de lungă durată, există riscul apariţiei amintirilor intruzive şi a amintirilor neplăcute legate de aceste experienţe.
Paradoxal, cercetătorii sfătuiesc că o perioadă în care pacientul este depravat de somn este benefică pentru el deoarece împiedică amintirile intruzive să apară declanşasate de anumiţi stimuli. Pentru a demonstra acest lucru, aceştia au pus un film emoţionant pentru două grupuri de oameni. Cei care nu au dormit în noaptea respectivă, au fost mult mai puţin înclinaţi să aibă amintiri intruzive decât cei care au dormit.
Dr. Kate Porchet este de părere că foarte mulţi pacienţi primesc sedative după o experienţă traumatizantă, însă acest lucru este periculos deoarece în timpul somnului se reglează memoria emoţională.
Deoarece traumele sunt foarte greu de replicat în laborator autorii studiului speră să găsească mai multe informaţii legate de somn şi de cum afectează acesta amintirile oamenilor.
A.
Ion Țiriac s-a angajat într-un proiect caritabil ambițios alături de Fundația Metropolis, care vizează construirea…
Novo Nordisk, compania daneză care a revoluționat deja piața cu medicamentele Ozempic și Wegovy, se…
APMGR. Producătorii de medicamente generice atrag atenția că românii ar putea rămâne fără Paracetamol și…
Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că, în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie,…
Femeile din țările din estul Europei trebuie să muncească în medie de trei ori mai…
La Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași a fost inițiată o anchetă privind suspiciuni de…