Din cuprinsul articolului
Directorul Institutului de Cercetare Alimentară, Alexandru Cîrîc, susţine că mulți români aleg greșit crenvurștii pe care îi mănâncă. Potrivit acestuia, un crenvurst normal trebuie să aibă membrana ușor zbârcită și nu trebuie să fie strălucitor la suprafață. În schimb, cu cât sunt mai colorați, crenvurștii au mai multe chimicale în ei.
”Putem consuma cu încredere ceea ce găsim în piață, atât timp cât știm și facem anumite alegeri și știm să ne uităm la produs. Nu o să luăm niciodată o caserolă de carne bombată, de exemplu”. a spus directorul ICA.
”Noi reacționăm oarecum neașteptat. Acum câțiva ani un producător de crenvurști a încercat să nu mai aditiveze crenvurștii, să nu mai adauge în crenvurști nitritul, să nu mai adauge ascorbatul, să nu mai folosească aditivii care să folosesc uzual. Ce s-a întâmplat? Crenvurștii nu au fost consumați.
Deci nici măcar angajații nu i-au consumat, pentru că erau de culoare brună, ușor verzui, nu mai aveau aceeași consistență, nu mai fierbeau la fel de bine, Nu mai erau la fel de zemoși la interior, erau cu totul un alt produs.
Noi, în schimb, ne ducem către acel produs pe care îl știm. Dacă mergem acum la raft și căutăm crenvurștii, un consumator neavizat se va duce către acel crenvurst ușor roz, pe care membrana este foarte bine întinsă și care are și un aspect comercial ușor strălucitor.
Sunt toate greșelile pe care le putem face atunci când alegem acel crenvurst. Crenvursrtul ar trebui să fie cât mai deschis la culoare, pentru că o carne tocată, mai ales o carne de pui, știm bine că nu este o roșiatică, nu poate avea culoarea roz”, a mai spus Alexandru Cîrîc în emisiunea iThink cu Iusti Fudului la Antena 3 CNN.
”Atunci când membrana va fi ușor zbârcită pe crenvurst înseamnă că a trecut printr-un proces de afumare, sau printr-un proces termic care a scos apa din crenvurst, deci el va avea o valoare nutrițională mai mare, deci nu va fi apă.
Atunci când la suprafață nu este strălucitor și nu este umed, riscul microbiologic este mai mic, pentru că bacteriile se dezvoltă mai bine pe suprafețele umede decât pe suprafețele uscate. Noi ne ducem la raft și cerem acești crenvurști. Producătorii ne vor oferi întotdeauna ceea ce cerem noi, nu ceea ce este bine pentru noi”, a concluzionat specialistul.
Călin Georgescu, candidatul independent la prezidențiale, a declarat, după anunțarea exit-poll-urilor pentru primul tur al…
George Simion, candidatul AUR la alegerile prezidențiale, a anunțat duminică seara că revendică intrarea în…
Marcel Ciolacu, mesaj după rezultatele exit poll. Candidatul PSD s-a clasat pe locul 1 în…
Elena Lasconi, după ce sondajele exit-poll. Candidatul USR a avut parte de o ascensiune fulminantă…
Horoscop 25 noiembrie. Multe zodii manageriază excelent problema banilor. Cu toate acestea, există și nativi…
Răspunsurile pe care le așteaptă ROMÂNIA! Exit poll alegeri prezidențiale 2024. Cine merge în turul…