Categories: Stil de viaţă

TESTUL BRÂNZEI! Cum DEOSEBIM brânza adevărată de cea CONTRAFĂCUTĂ

Atenţie de unde cumpărați produsele lactate! Contrar aşteptărilor, acestea s-ar putea să fie fabricate din orice, numai din lapte nu. Micii comercianţi înşală clienţii, amestecând brânza obişnuită cu cea obţinută din grăsimi vegetale sau fac un amestec din lapte și margarină.

Pentru a face diferenţa dintre o brânză care conţine grăsimi vegetale şi una obţinută exclusiv din lapte, trebuie să ţinem cont de câteva aspecte. Primul indiciu care ne poate pune pe gânduri atunci când suntem în faţa unui galantar cu brânză este preţul. Întotdeauna, o brânză făcută din orice altceva în afară de lapte va fi mult mai ieftină decât una făcută din lapte.

Potrivit RomâniaTV, un alt lucru de care trebuie să ţinem cont este culoarea produsului. O brânză făcută din grăsimi vegetale va fi mai albă decât una obţinută numai din lapte. De asemenea, textura este diferită de la un tip de brânză la altul. Brânza din grăsimi vegetale este mai compactă şi mai moale, pe când cea din lapte este mai aerată.

Legea nu interzice adaosurile de lapte praf si grăsimi vegetale în produsele pe bază de lapte proaspăt. Însă fabricantul este obligat să menţioneze clar acest lucru pe etichetă şi nu mai are voie să folosească denumirile consacrate: unt, smântână, telemea.

O brânză netedă trebuie să vă dea de gândit, întrucât brânza adevărată are orificii de aer în interior. Dacă acestea nu există, să luaţi în calcul că brânza este falsificată cu clorură de calciu.

Clorura de calciu întăreşte produsul. Tăiați o bucată cât o cutie de chibrituri. Congelaţi-o şi verificaţi a doua zi, după ce o dezgheţaţi, dacă a devenit sfărâmicioasă. În acest caz, e contrafăcută. Dacă nu aveți timp, puneți bucățica în apă fiartă. Nu trebuie să se topească mai mult de 40% la fierbere, altfel e 80% margarină.

Când este pusă la desărat, în cazul în care laptele nu a fost de calitate, se va înmuia, dar dacă laptele a fost bun, va rămâne fermă.

Evitati produsele ieftine. Acelea nu sunt brânză. Un kilogram de brânză se obţine normal din 6-7 litri de lapte, în funcţie de calitatea acestuia, iar un litru de lapte nu coboară sub 2 lei. Făcând un calcul simplu, este evident că un kilogram de brânză nu poate costa 8 lei.

Brânza adevărată nu va avea niciodată consistenţa untului, acesta este un alt truc la care trebuie să fim atenţi.

Iar dacă punem o bucată de brânză la fiert şi se dizolvă, înseamnă că nu conţine lapte, principalul ingredient al acestui aliment extrem de iubit, care atunci când este de calitate, reprezintă o sursă importantă de proteină.

Recent Posts

Vitamina pe care trebuie să o iei dacă suferi de varice

Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…

5 minute ago

Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului

Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…

25 de minute ago

Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Anunț de ultimă oră venit din partea medicilor

Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…

45 de minute ago

Faza lunii pe 5 noiembrie 2024: sfaturi importante

Faza lunii pe 5 noiembrie 2024. Sfaturi importante:  Pe 5 noiembrie 2024, Luna crește, a…

o oră ago

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult este indicat să slăbești într-o săptămână

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…

o oră ago

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

11 ore ago

Citeste si: