Din cuprinsul articolului
Curăţarea ghetei de pe parbrizul maşini poate fi un adevărat coşmar în dimineţile de iarnă. Din fericire, există un truc simplu care te va ajută să scapi de gheaţă de pe geamuri, fără să-ţi mai îngheţe mâinile, şi totul într-un timp foarte scurt.
Vei avea nevoie de puţin spirt, apă şi detergent de vase. Pune 2/3 spirt, 1/3 apă şi o lingură de detergent de vase lichid într-o sticlă de cca 500ml, care să aibă un capăt cu dispozitiv de spray.
Amestecă şi pur şi simplu aplică lichidul pe parbrizul îngheţat. Lasă-l să acţioneze câteva secunde, iar gheaţă va dispărea. Trucul este ieftin, simplu şi rapid.
România se confruntă cu cea mai geroasă perioadă din acest an. Azi noapte, temperaturile au coborât până la minus 18 grade în zonele montane.
De altfel, țara noastră este lovită de furtuna Isha, care a făcut prăpăd în nordul și vestul Europei.
Temperaturi negative în următoarea perioadă
Meteorologii spun că, până miercuri, cel puțin, temperaturile vor rămâne negative, iar apoi vremea se încălzește, dar nu vom scăpa de precipitații.
Dacă în București temperaturile au fost de -6 grade, în Brașov, termometrele au arătat chiar -18 grade. Poleiul a fost principalul pericol pentru șoferi.
Iar vremea geroasă va continua și în zilele următoare, anunță meteorologii.
”Vom avea predominant ninsori, dar și în zona montană înaltă, în toate masivele, unde, dacă la început vorbim de ninsori, la mijlocul acestei săptămâni, după episodul de ger, pentru că temperaturile vor mai crește, nu simțitor, dar vor deveni în general pozitive ziua, și chiar și minimele, pe parcursul nopților, vor mai crește, aceste ninsori, care la început vor predomina în regiunile intracarpatice și în zonele de munte, vor traversa și partea de sud-est și est a României”, a explicat directorul Administrației Naționale de Meteorologie la Antena 3 CNN.
Furtuna ISHA va lovi România
Țara noastră va fi lovită de furtuna ISHA. În nordul şi vestul Europei, fenomenul meteo a provocat deja mai multe coduri roșii de vreme rea.
”Ce avem dinspre partea de vest a Europei, intersecția unor mase de aer foarte reci, la contactul cu masa de aer dinspre latitudini nordice, care aduce acest val de aer polar, aduce și intensificările de vânt. Pentru că și în zona montană, la noi, vom vorbi la mijlocul acestei săptămâni, în intensificare, de viteze ale vântului mai mari de 60-80 km/h, cu siguranță și în zonele mai joase de relief, viteze de 40-50 km/h, în condițiile valorilor preponderent negative, vor amplifica senzația de rece”, a mai spus directorul ANM.