Sari la conținut

Cum crești varietatea de nutrienți în alimentație? Nutriționist: Avem nevoie zilnic de o gamă largă de vitamine, minerale, antioxidanți

Diversitatea este esențială, mai ales în alimentație. Organismul nostru are nevoie, zilnic, de o multitudine de vitamine, minerale și antioxidanți. În lipsa acestora se pot dezvolta anumite carențe care pot afecta organismul.

Organismul nostru este foarte inteligent. Acesta are propriul mod de a ne anunța că există un anumit dezechilibru. Adesea, acest semnal este dat de anumite simptome sau afecțiuni.

Alimentația este unul dintre cele mai importante elemente care ne ajută să evităm aceste manifestări și boli. Cu toate acestea, pentru a realiza cu succes acest lucru, este nevoie să știi cum să obții un aport optim de nutrienți esențiali.

Cum crești diversitatea în alimentație?

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare cum poți mânca mai sănătos și, de asemenea, cum crești diversitatea nutrienților în alimentație.

„Ce mănânci tu în fiecare zi? Care sunt principalele alimente pe care le introduci mereu în alimentație? Încerci și lucruri noi sau ai câteva rețete pe care le tot învârți?

De ce te întreb asta? Ei bine, am observat de-a lungul timpului că mulți oameni mănâncă cam același lucru în fiecare zi.

Este în regulă să ai niște alimente de bază, însă, este nevoie de diversitate. Pentru că avem nevoie zilnic de o gamă largă de vitamine, minerale, antioxidanți și alți nutrienți…

Iată 3 moduri simple și ușoare de a crește varietatea de nutrienți în alimentația

Diversifică sursele de hrană

Alternează brandurile și magazinele pe care le frecventezi. De exemplu, fermierii și furnizorii locali pot avea alte alimente decât pe cele le găsești la raft. Vei sprijini comunitatea locală, primind în același timp alimente proaspete, bogate în nutrienți.

🧑🏼‍🌾 Crește-ți singură legumele. Dacă asta sună intimidant, începe cu ierburi (sunt ușor de întreținut și le este MULT mai greu să moară… chiar și accidental. Vorbind din experiență!)

Încearcă o mâncare nouă

Folosește un aliment nou pe care nu l-ai mai folosit până acum, despre care știi că este bun pentru corpul tău și apoi găsește o nouă rețetă care sună bine și care încorporează acel aliment (în fiecare săptămână vin cu rețete noi aici pe pagină).

Creează o listă de alimente sănătoase

Notează toate alimentele bogate în nutrienți de care corpul tău au nevoie.
Serios…fă o listă fie în telefon, fie pe o foaie de hârtie.

📋Lista ar trebui să conțină mai mult de 3-5 din aceleași fructe, legume, proteine, grăsimi sănătoase pe care le consumi în fiecare zi. Gândește-te la 20, 30, 50 de alimente sau mai multe.

Odată ce ai lista cu alimente sănătoase, folosește-o ca instrument pentru a-ți construi rețetele și lista de cumpărături pentru săptămână. Ia-ți câteva minute sâmbăta, duminica sau ori de câte ori mergi la magazin pentru a afla ce alimente diferite poți încorpora în acea săptămână”, recomandă Patricia Rusu, nutriționist.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel