Combinarea alimentelor este esențială atunci când începem o dietă sau pur și simplu ne schimbăm stilul alimentar. Iată care sunt cele mai sănătoase combinații ca să nu te îngrași
1. Carne și broccoli
Femeile au deficiențe de fier și pierd foarte mulți nutrienți în special în perioada ciclului menstrual. Carnea de vită conține cea mai mare cantitate de fier, iar broccoli conțin vitamina c. Vitamina C ajută fierul să fie absorbit mult mai bine pentru a crește nivelul de fier din corp. Dacă nu îți place broccoli, îl poți înlocui cu roșii.
2. Mere și afine
Fructele conțin fitochimicale, antioxidanți care reduc riscul de boli de inimă și cancer. Când combini diferite fructe, beneficiile antioxidanților se multiplică. Așa este cazul și pentru mere și afine.
3. Roșii și avocado
Roșiile au culoarea roșie din cauza licopenului, un atioxidant sănătos care blochează creșterea celulelor de cancer, sugerează cercetătorii de la Mayo Clinic. Grăsimile din avocado ajută organismul să absoarbă eficient licopenul.
4. Ton și varză
Calciu și vitamina D sunt pricipalele vitamine pentru oase puternice. Somonul sau tonul pot fi combinate cu varza, o excelentă sursă de calciu.
A.
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…