Combinarea alimentelor este esențială atunci când începem o dietă sau pur și simplu ne schimbăm stilul alimentar. Iată care sunt cele mai sănătoase combinații ca să nu te îngrași
1. Carne și broccoli
Femeile au deficiențe de fier și pierd foarte mulți nutrienți în special în perioada ciclului menstrual. Carnea de vită conține cea mai mare cantitate de fier, iar broccoli conțin vitamina c. Vitamina C ajută fierul să fie absorbit mult mai bine pentru a crește nivelul de fier din corp. Dacă nu îți place broccoli, îl poți înlocui cu roșii.
2. Mere și afine
Fructele conțin fitochimicale, antioxidanți care reduc riscul de boli de inimă și cancer. Când combini diferite fructe, beneficiile antioxidanților se multiplică. Așa este cazul și pentru mere și afine.
3. Roșii și avocado
Roșiile au culoarea roșie din cauza licopenului, un atioxidant sănătos care blochează creșterea celulelor de cancer, sugerează cercetătorii de la Mayo Clinic. Grăsimile din avocado ajută organismul să absoarbă eficient licopenul.
4. Ton și varză
Calciu și vitamina D sunt pricipalele vitamine pentru oase puternice. Somonul sau tonul pot fi combinate cu varza, o excelentă sursă de calciu.
A.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…