Din cuprinsul articolului
Lipsa de energie poate fi cauzată de anumite probleme de sănătate și tulburări psihice. Totuși, nivelul energiei este determinat și de stilul de viață, alimentele consumate și chiar de hidratare.
Senzația de letargie și oboseală constantă nu este un simptom care trebuie ignorat. Acesta poate ascunde mai multe probleme de sănătate și trebuie investigat dacă nu pare să aibă o cauză clară.
Totuși, dacă lipsa de energie pare să fie cauzată de un program încărcat poți încerca să obții energie suplimentară cu ajutorul unor obiceiuri sănătoase.
Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie câteva sfaturi care te vor ajuta să alungi oboseala cauzată de programul haotic și nenumăratele activități.
„Te simți constant fără energie? Iar acest lucru nu te lasă să-ți bifezi toate to do-urile dintr-o zi, să-ți duci la bun sfârșit planurile? Iată 6 modalități de a-ți crește în mod natural energia.
Mănâncă curcubeul
Include o mulțime de alimente bogate în vitamine și substanțe nutritive. Asigură-te că adăugi suficiente proteine, carbohidrați, grăsimi sănătoase la fiecare masă. Da, carbohidrații sunt importanți. Ele sunt sursa de energie numărul 1 a corpului tău. Optează pentru carbohidrați întregi, cum ar fi legumele și cerealele integrale față de carbohidrații rafinați.
Gestionează stresul
A fost un an stresant și uneori stresul este inevitabil. Ascultă-ți corpul și încetinește când ai nevoie. Stresul prelungit poate avea un impact asupra sănătății hormonilor, ceea ce poate duce la scăderea energiei, la pierderea în greutate și multe altele.
Împarte-ți sarcinile
Nu este nevoie să faci totul într-o zi. Prioritizează ceea ce trebuie făcut și ceea ce poate aștepta o altă zi.
Înlocuiește cafeaua de dimineață cu matcha
Cafeaua vă poate afecta somnul, hormonii și sănătatea intestinului. Toate sunt importante pentru a vă maximiza energia.
Rămâi hidratată
Lipsa unei hidratări adecvate poate contribui la oboseală.
Mișcă-ți mai mult corpul
Exercițiile fizice sub orice formă te vor ajuta să îți încarci endorfinele și să te vor ajute să te simți mai bine”, scrie Patricia Rusu pe o rețea de socializare.
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…