Sari la conținut

Cum combați boala ficatului gras, potrivit medicului Mihail Pautov: „Îți dau câteva unelte”

Dr. Mihail
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Dr. Mihail prezintă 10 dulciuri sanatoase

Boala de ficat gras. Ai nevoie de un ficat sănătos pentru energie și chef de viață, își începe discursul medicul într-un clip publicat în mediul online. Ficatul gras, cunoscut și sub denumirea de ficat gras, este o afecțiune în care se acumulează prea multă grăsime (trigliceride) în celulele hepatice numite hepatocite. Uneori este însoțită de inflamația ficatului, caz în care se numește steatohepatită.

Într-un clip video publicat în mediul online, doctorul Mihail Pautov a prezentatcinci metode pentru energie și chef de viață. Enumerarea medicului începe cu vârsta, apoi continuă cu greutate și înălțime, cu circumferința taliei, riscul de a dezvolta ficat gras dintre femei și bărbați și, nu în ultimul rând, diabetul de tip doi. Toate acestea pentru a sublinia și mai mult care sunt cele mai importante obiceiuri de viață sănătoase.

Boala ficatului gras se poate combte fără medicamente

boala ficatului gras
Sursă foto: Getty Images

1. Ține cont de vârstă. Pe măsură ce îmbătrânim, riscul de a dezvolta boala ficatului gras crește. Este important să avem grijă de sănătatea ficatului nostru printr-o alimentație sănătoasă și exerciții fizice regulate, indiferent de vârstă, dar cu atât mai mult cu cât înaintăm în vârstă. Așa că, uită-te la ceas, vezi câți ani ai și apucăte serios de treabă.

2. Vorbim despre greutate și înălțime. Pentru a reduce riscul de ficat gras menține o greutate sănătoasă în funcție de înălțimea ta. Un indice de masă corpărală normală este între 18.5 și 25. Așa că scrie pe GOOGLE: BMI calculator și calculează-ți propriul tău indice de masă corporală, dacă este peste 25, apucă-te de treabă acum!

3. Vorbim despre circumferința taliei. O circumferință a taliei mare poate indica prezența de grăsimi viscerale care crește riscul de boală de ficat gras. Literatura mai veche, într-adevăr ne recomandă o circumferință de sub 102 cm la bărbați și sub 88 cm la femei. Ideal este să ai circumferința talieisub jumătate din înălțimea ta. Dacă ai 1.80 metri, circumferința trebuie să fie sub 90 cm. Dacă ai 2 metri, circumferința trebuie să fie sub 100, etc. Circumferința taliei trebuie să fie mereu jumătate din înălțimea ta.

4. Ambele sexe pot dezvolta boala de ficat gras. Bărbații au un risc mai mare. E important ca toată lumea să adopte un stil de viață sănătos pentru a preveni această afecțiune.

5. Diabetul zaharat de tip 2. Acest diabet crește riscul de boală de ficat gras. Asigură-te că monitorizezi și controlezi nivelurile de zahăr din sânge . Eviți alimentele procesate și bogate în zahăr și faci exerciții fizice regulat, imediat după ce ai mâncat o masă copioasă. Dacă ai mâncat ceva dulce, alege 30 de minute de mers prin parc, fă sport”, a spun Mihail Pautov.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel