Sistemul medical din Romania continua sa fie o provocare pentru multi dintre romani. Fie ca apeleaza la serviciile oferite de spitalele publice, fie ca se trateaza cu ajutorul unor abonamente medicale private, in cazul aparitiei unor boli grave sau accidente, oamenii se simt descoperiti.
Exista o permanenta comparatie sociala intre sistemul nostru de sanatate si cel din alte tari vestice. Se creeaza frustrari, iar acestea devin un stres suplimentar care contribuie la declansarea problemelor de sanatate.
In acest context, apare inevitabil intrebarea: De ce nu pot avea si eu acces la servicii medicale ca in strainatate? Exista o serie de masuri care necesita aplicare in intregul sistem, dar pana atunci, orice pacient sau viitor pacient are nevoie de o solutie rapida, pe care sa se poata baza la nevoie.
In prezent, romanii au acces la 3 tipuri de servicii medicale:
In cazul sistemului de sanatate public, o unitate medicala deserveste 12.000 de romani, una din 10 unitati de stat se afla in mediul rural, iar media nationala este de 1 spital public la 11.774 oameni. (sursa Digi24)
A doua optiune este abonamentul medical privat, care este folosit de peste 1,5 milioane de romani. Acest tip de serviciu medical era considerat in urma cu 20 de ani un produs exclusivist, dar in prezent 70% din romanii care il folosesc ajung cel putin odata pe an la medic.
A treia posibilitate pentru accesarea de servicii medicale de inalta calitate este mai putin populara la noi, dar poate fi o salvare in situatii de imbolnaviri grave. Este vorba despre asigurarile de sanatate private. Retelele medicale ale firmelor de asigurare privata depasesc 800 de clinici partenere, cum este in cazul Signal Iduna, iar despagubirile platite clientilor de catre asiguratori au cumulat 165 milioane de lei in 2018.
Asigurarile de sanatate private au capacitatea de a oferi servicii medicale de inalta calitate, ca in strainatate. De exemplu, o mama care isi doreste o protectie sporita pentru ea si copilul sau in caz de spitalizare sau boli grave, poate incheia o asigurare pentru intreaga familie. Daca sotul acesteia lucreaza intr-un mediu expus riscurilor de accidente, el se poate relaxa stiind ca in cazul unui eveniment nefericit, problema lui se poate trata intr-o retea extinsa de clinici, atat la nivel national, cat si international. Astfel, atunci cand o persoana alege sa incheie o asigurare de sanatate privata, aceasta are optiunea de a alege furnizorul de servicii medicale preferat, poate opta pentru tratamente in strainatate si are optiunea de a plati prima de asigurare lunar, trimestrial si chiar anual.
In cazul companiei de asigurari Signal-Iduna, asigurarile se pot achizitiona online, accesand site-ul www.signal-iduna.ro si prin acestea se deconteaza costurile aferente spitalizarilor si interventiilor chirurgicale, iar un consultant este permanent disponibil pentru intrebari si situatii neprevazute.
Cele trei tipuri de asigurari de sanatate private de la Signal Iduna sunt:
Cu asigurarea de sanatate privata 360 Care cu acoperire extinsa ai acces la o gama larga de servicii medicale, tu alegi cea mai potrivita clinica pentru tine si nevoile tale, conform schemei de tratament si beneficiezi de decontare directa in clinici private la nivel national.
Care este costul unei prime de asigurari de sanatate privata?
Primele de asigurare Signal Iduna sunt accesibile și variază, în funcție de vârsta asiguraților, între aproximativ 600 și 3 000 de lei anual. Rețeaua Mediqa Net include peste 800 de centre medicale prestigioase la nivel national si international, care pot fi descoperite în harta interactivă de pe site-ul Signal Iduna.
Asigurarile de sanatate private reprezinta in prezent o optiune convenabila pentru romani. Contrar preconceptiilor o asigurare de sanatate este accesibila din punct de vedere pret, si poate fi achizitionata de o categorie mai extinsa a populatiei. Oferirea de servicii medicale printr-o asigurare privata in cazul diagnosticarii cu cancer sau a spitalizarii vine intr-un moment in care numarul de imbolnaviri a crescut si tot mai multi romani au nevoie de sprijin suplimentar pentru a se simti in siguranta.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…