Categories: Ştiri sănătate

Cum arată meniul zilnic al unui spital din România? Mâncarea, pregătită în funcție de categoriile bolnavilor

Multe spitalele din România sunt, din nefericire, recunoscute pentru hrănirea necorespunzătoare a pacienților. În acest sens, un spital distribuie meniul în fiecare zi, pe site, împreună cu fotografiile preparatelor servite. 

Pacienții au nevoie de o alimentație sănătoasă și echilibrată pentru a susține nevoile organismului. Aceasta stimulează vindecarea, menține sănătatea organismului și oferă nutrienții necesari.

De aceea, spitalul ar trebui să fie locul cu cea mai potrivită mâncare. Din nefericire, pe parcursul anilor, pacienții au făcut nenumărate sesizări în legătură cu mâncarea din spitale, modul de preparare al acestora și existența unor probleme de igienă.

Pentru a schimba traseul controverselor, un spital din România distribuie în fiecare zi meniul, împreună cu fotografiile preparatelor.

Cum arată meniul zilnic al unui spital din România?

De o săptămână, pe pagina de internet a Spitalului Judeţean Argeş din Piteşti sunt postate zilnic imagini cu felurile de mâncare pregătite pentru pacienţi. Tot pe site-ul spitalului e postat de mai mulţi ani meniul fiecărei zile, scrie Adevărul.

„Decizia a fost luată de doamna manager pentru a se vedea efectiv ce se găteşte şi cum arată mâncarea din spital în fiecare zi. Se respectă absolut toate normele legat de prepararea hranei pentru bolnavi. Este foarte important să fim transparenţi. S-a luat decizia şi pentru a răspunde unor comentarii răuvoitoare. Lista cu meniurile este de mai mulţi ani afişată pe site”, spune Mihaela Cazacu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Argeş.

De asemenea, pe site-ul Spitalului Județean Argeș, sunt publicate și meniurile zilnice în funcție de categoriile de bolnavi.

Acest lucru facilitează menținerea unui anumit regim alimentar care poate fi necesar în cazul unor afecțiuni și probleme de sănătate.

Meniul pacienților bolnavi de COVID

Iată de exemplu ce vor primi marţi 27 iulie pacienţii internaţi cu SARS-CoV-2. Mic dejun: ceai, brânză vaci, franzelă, unt, gem, salam; dejun: ciorbă de legume cu fulgi ou, fasole verde cu pui, franzelă; cină: macaroane cu brânză vaci şi ceai.

La pacienţii cu probleme cardiace, meniul este următorul: mic dejun- lapte, franzelă, brânză vaci, unt şi gem; dejun: ciorbă de roşii cu fidea, franzelă, legume mexicane cu pui; cină-macaroane cu brânză vaci şi iaurt.

 

Recent Posts

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024: Zodia care primește o veste neașteptată

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…

3 ore ago

Avertismentul unui medic: Acest tip de cartofi te pot ucide. Cum îi recunoști

Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…

3 ore ago

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

4 ore ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

4 ore ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

5 ore ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

5 ore ago

Citeste si: