Din cuprinsul articolului
Durerea de spate, sau durerea lombară, este o problemă incomodă de sănătate cu care se confruntă aproximativ 80% dintre adulți, cel puțin o dată in viață. Stilul de viață sedentar, postura greșită și musculatura suprasolicitată sunt numai câteva cauze ale durerilor de spate. Din fericire, acestea pot fi ameliorate cu ajutorul remediilor naturiste și ale corectării obiceiurilor.
În mod normal, medicii recomandă un tratament pe bază de antiinflamatoare, care să reducă durerile și inflamația de la nivelul spatelui. Cu toate acestea, dacă vrei să optezi pentru o soluție 100% naturală, aceste remedii naturiste și sfaturi te pot ajuta să ameliorezi durerea de spate în mod sănătos.
Potrivit Doc.ro, anumite plante au proprietăți antiinflamatoare și analgezice, excelente pentru durerile lombare.
Gheara diavolului
Gheara diavolului contine harpagozide, adica substante chimice cu proprietati antiinflamatoare. Mai mult decat atat, aceasta planta reda mobilitatea pacientului care are dureri de spate si acuza rigiditate lombara. Gheara diavolului se gaseste atat sub forma de extract, cat si sub forma de ceai sau balsam ori unguent.
Turmeric
Turmericul contine curcumina, adica un ingredient activ cu proprietati antiinflamatoare puternice, care poate reduce durerile de spate, dar si alte dureri. Se recomanda consumul a 1000 mg de turmeric pe zi pentru tratarea durerilor de spate.
Ghimbir
Renumit pentru proprietatile sale antiinflamatoare, ghimbirul poate fi folosit pe post de remediu pentru durerile lombare. Acesta poate fi consumat sub forma de ceai, pulbere, dar si sub forma de capsule.
Uleiul esențial de mentă
Masarea pielii cu ulei esential de menta are efecte analgezice si reduce durerea de spate. Se recomanda masarea zonei lombare cu acest ulei esential cel putin o data pe zi, pentru efecte de durata.
Scoarța de salcie albă
Cunoscuta ca fiind aspirina naturala, aceasta are proprietati antiinflamatoare, reusind sa calmeze durerea lombara. Salicina, un ingredient activ din scoarta de salcie, este convertita in organism in acid salicilic, exact ca si aspirina. Acidul salicilic este eficient atat in combaterea inflamatiei, cat si in ameliorarea durerii.
Exerciții fizice
Repausul prelungit la pat nu este recomandat in cazul durerilor de spate. Miscarea in limitele lipsite de durere ajuta la depasirea acesteia. Miscati partile corpului care nu sunt afectate de durere. Veti ajuta la o mai buna circulatie a sangelui si eliminarea substantelor nocive, la productia de substante care inhiba durerea si care amortizeaza senzatia de disconfort.
Căldura
Caldura este benefica in combaterea musculaturii tensionate. Asezati un prosop umed peste partea dureroasa si deasupra o sticla cu apa fierbinte. Caldura va patrunde adanc in tesut, musculatura va fi mai bine irigata cu sange si se va relaxa.
Masaj
Masajul poate imbunatati circulatia sangelui din musculatura, poate calma sistemul nervos si va poate scapa de punctele tensionate. Pentru ca efectul masajului sa ajute la calmarea durerilor, acesta trebuie realizat in mod profesionist de fizioterapeuti.
Corectarea posturii
Cu ajutorul unui specialist vă puteți corecta postura. O postură greșită este un factor comun care declanșează durerile de spate.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…