Din cuprinsul articolului
În sezonul rece, organismul nostru este mult mai vulnerabil în fața agenților patogeni. De aceea, alimentația joacă un rol important, mai ales în această perioadă. Iată cum alegi fructele și legumele pentru a avea un organism puternic!
În mod ideal, alimentația trebuie să asigure toți nutrienții esențiali pentru organism. Alimentele se sezon, cu atât mai mult, contribuie la rezistența corpului.
Fructele și legumele sunt mult mai dense, din punct de vedere nutrițional, cât mai aproape de culerege. Consumate în această perioadă vom obține un nivel ridicat de enzime și nutrienți.
Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare cum alegi fructele și legumele de sezon pentru a beneficia de cele mai bine valori nutriționale.
„Alimentația de sezon rămâne în topul preferințelor mele și e foarte logic de ce: factorul enzimatic crescut este punctul forte al orcărui aliment, și, cu cât îl consumăm mai aproape de momentul culegerii, ne oferă cu atât mai multe enzime (adică viață) și nutrienți.
Totuși, în ziua de azi găsim oricând orice și e de preferat să devenim puțin curioși și atenți atunci când alegem alimentele.
Toamna, cand merg la piață, fac mai întâi o selecție vizuală a standurilor și ma îndrept mereu înspre cele care oferă DOAR alimente de sezon, evit standurile unde găsești mereu și dovleac și struguri (acum toamna), dar și pepene și banane și avocado etc.
Struguri, prune, piersici mici de toamnă, nuci verzi, dovlecei ornamentali si dovleacul auriu de copt, eventual niste pătrunjel, cimbru, mărar și alte verdețuri care încă se mai pot găsi prin grădina lor, ceapă, rosii mai ponosite ce au rezistat încă.
Pe lângă beneficiile pe care le obținem dacă consumăm fructe și legume în funcție de sezon, ne putem bucura și de un gust mai bun. În plus, alimentele produse în sezon sunt mult mai prietenoase cu mediul și sunt și mai ieftine, sunt mai dense din punct de vedere nutrițional pentru că au fost coapte natural”, recomandă Patricia Rusu.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…