Cum alegi fructele și legumele de sezon? Nutriționist: Așa sunt mai dense din punct de vedere nutrițional

În sezonul rece, organismul nostru este mult mai vulnerabil în fața agenților patogeni. De aceea, alimentația joacă un rol important, mai ales în această perioadă. Iată cum alegi fructele și legumele pentru a avea un organism puternic!

În mod ideal, alimentația trebuie să asigure toți nutrienții esențiali pentru organism. Alimentele se sezon, cu atât mai mult, contribuie la rezistența corpului.

Fructele și legumele sunt mult mai dense, din punct de vedere nutrițional, cât mai aproape de culerege. Consumate în această perioadă vom obține un nivel ridicat de enzime și nutrienți.

Cum alegi fructele și legumele toamna?

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare cum alegi fructele și legumele de sezon pentru a beneficia de cele mai bine valori nutriționale.

„Alimentația de sezon rămâne în topul preferințelor mele și e foarte logic de ce: factorul enzimatic crescut este punctul forte al orcărui aliment, și, cu cât îl consumăm mai aproape de momentul culegerii, ne oferă cu atât mai multe enzime (adică viață) și nutrienți.

Totuși, în ziua de azi găsim oricând orice și e de preferat să devenim puțin curioși și atenți atunci când alegem alimentele.

Toamna, cand merg la piață, fac mai întâi o selecție vizuală a standurilor și ma îndrept mereu înspre cele care oferă DOAR alimente de sezon, evit standurile unde găsești mereu și dovleac și struguri (acum toamna), dar și pepene și banane și avocado etc.

Deci ce cumpăr acum toamna?

Struguri, prune, piersici mici de toamnă, nuci verzi, dovlecei ornamentali si dovleacul auriu de copt, eventual niste pătrunjel, cimbru, mărar și alte verdețuri care încă se mai pot găsi prin grădina lor, ceapă, rosii mai ponosite ce au rezistat încă.

Pe lângă beneficiile pe care le obținem dacă consumăm fructe și legume în funcție de sezon, ne putem bucura și de un gust mai bun. În plus, alimentele produse în sezon sunt mult mai prietenoase cu mediul și sunt și mai ieftine, sunt mai dense din punct de vedere nutrițional pentru că au fost coapte natural”, recomandă Patricia Rusu.

Recent Posts

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

24 de minute ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

54 de minute ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

o oră ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

2 ore ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

2 ore ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

3 ore ago

Citeste si: