Sari la conținut

Cum afli dacă ouăle sunt proaspete. Trucuri geniale care îți arată dacă poți să le mai mănânci

Sursa foto: Impact

Ce se întâmplă dacă ai consumat un ou stricat. Simptome

Consumul unui ou stricat poate duce la intoxicații alimentare, care sunt cauzate de bacterii precum Salmonella. Simptomele intoxicației alimentare pot include:

  • Greață și vărsături
  • Dureri abdominale și crampe
  • Diaree
  • Febră
  • Dureri de cap

Aceste simptome pot apărea la câteva ore după consumul oului stricat și pot dura de la câteva ore până la câteva zile, în funcție de gravitatea intoxicației și de starea generală de sănătate a persoanei afectate.

Ce să faci dacă ai consumat un ou stricat

  • Hidratare: Bea multe lichide pentru a preveni deshidratarea, mai ales dacă ai diaree sau vărsături.
  • Odihnă: Odihnește-te suficient pentru a permite corpului să se recupereze.
  • Consultă un medic: Dacă simptomele sunt severe sau persistă mai mult de câteva zile, este important să consulți un medic.

Prevenirea intoxicațiilor alimentare

Pentru a evita riscul de a consuma ouă stricate, asigură-te că verifici prospețimea ouălor folosind metodele menționate anterior și depozitează-le corect în frigider. De asemenea, gătește ouăle bine pentru a distruge eventualele bacterii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel