Categories: Stil de viaţă

Cum afectează pepenele roșu ficatul?

Care este efectul pepenelui asupra ficatului. Gastroenterologul rus Dr. Evgenia Melnikova afirmă că, în unele cazuri, pepenele roșu poate fi nociv pentru organism.

Efectul pepenelui asupra ficatului

Dr. Melnikova notează că o porție de pepene verde de mai mult de 200 de grame (pe zi), în special, poate afecta negativ bunăstarea persoanelor cu niveluri ridicate de potasiu în sânge – acestea pot obține aritmie cardiacă. În plus, consumul său poate crește sarcina asupra ficatului.

„Pepenele este o sursă de fructoză, care este foarte solicitantă pentru ficat. La urma urmei, ficatul procesează acest carbohidrat rapid. Prin urmare, fiți atenți cu consumul de fructe dulci dacă aveți boli ale acestui organ”, sfătuiește medicul .

Dr. Melnikova atrage atenția asupra faptului că pepenele roșu conține, de asemenea, o mulțime de glucoză, care este absorbită rapid de organism. Ca urmare, apare o creștere rapidă a zahărului în sângele unei persoane, ceea ce duce la creșterea eliberării de insulină. O astfel de schimbare în starea corpului este plină de activarea depunerii de grăsimi, ceea ce este deosebit de periculos dacă sunteți deja supraponderal, pre-diabetic și diabetic.

Medicul adaugă că atunci când se consumă pepenele există riscul de a ingera substanțe toxice folosite pentru hrănirea fructelor în timpul creșterii lor.

„Pentru ca fructele să ia în greutate și să se coacă rapid, ele sunt hrănite în principal cu îngrășăminte azotate – nitrați, care sunt în sine puțin toxici. Dar când ajung în microflora tractului gastrointestinal, se transformă în nitriți dăunători care perturbă funcția de transport a sângelui, ceea ce poate duce apoi la hipoxie și deficit de oxigen în țesuturi”, avertizează expertul.

Proprietățile benefice ale pepenelui

Pepenele roșu conține vitamine B, vitamina C, potasiu, magneziu, fier și fosfor, precum și aminoacizi. Dar proprietățile benefice ale acestui fruct nu se opresc aici. Este bogat în licopen, care reduce riscul de cancer și diabet.

„Pepenele roșu este bogat în licopen. Culoarea sa roșie provine de la acest antioxidant. Studiile au arătat că această substanță ajută la reducerea riscului de cancer și diabet, ca parte a unui stil de viață sănătos”, spune expertul.

De asemenea, această substanță ajută la reducerea riscului de atac de cord. În plus, pepenii conțin o cantitate uriașă de citrulină, care normalizează nivelul tensiunii arteriale. Iar pigmentul natural beta-criptoxantină protejează articulațiile de inflamații. Există chiar rezultate ale cercetărilor care arată că pepenele poate reduce riscul de apariție a artritei reumatoide,adaugă specialistul.

O altă substanță benefică din acest fruct este vitamina A,care este bună pentru ochi.

Recent Posts

Cinci zodii care vor avea norocul vieții lor în luna octombrie

Zodii norocoase în octombrie. Luna octombrie aduce o nouă energie și oportunități de transformare pentru…

5 ore ago

Nu mânca prune dacă suferi de aceste boli. Pot deveni extrem de periculoase

Prunele sunt printre cele mai iubite fructe de toamnă, apreciate nu doar pentru gustul lor…

6 ore ago

Ritualul paharului cu apă elimină energia negativă din casa ta și atrage abundența

Ritualul paharului cu apă este una dintre cele mai simple și eficiente metode pentru a…

6 ore ago

O nouă variantă Covid se răspândește rapid în Europa. Cum se manifestă

Oamenii de știință au emis un avertisment cu privire la o nouă variantă de Covid,…

7 ore ago

Tratamentul anti-cancer secret pe care l-ar fi urmat Kate Middleton. ”Nu a fost chimioterapie”

Recent, Kate Middleton a surprins lumea cu un videoclip emoționant în care apărea alături de…

7 ore ago

De ce apar stările de anxietate și melancolie toamna

Melancolie și anxietate din cauza venirii toamnei. Pe măsură ce zilele devin mai scurte și…

8 ore ago

Citeste si: