Cum afectează culoarea alimentelor apetitul

Cum afectează culoarea alimentelor apetitul! Sănătatea și bunăstarea oamenilor sunt în mare măsură determinate de alimentele pe care le consumăm. De aceea, este important să avem grijă la ce mâncăm și să ne asigurăm că avem o dietă echilibrată și sănătoasă.

Alimentele bogate în nutrienți, cum ar fi fructele și legumele proaspete, cerealele integrale, proteinele slabe și grăsimile sănătoase, sunt esențiale pentru menținerea unei sănătăți bune.

Acordați atenție culorii produselor

Așadar, o alimentație adecvată poate asigura nu numai armonie fizică, ci și emoțională, potrivit publicației The Health Site.

În plus, merită să acordați atenție culorii produselor. De ce? Se pare că nuanța alimentelor poate avea un efect asupra organismului.

Culoarea roșie

Fructele și legumele cu culoare roșie nu numai că încântă ochiul cu frumusețea lor, dar oferă și energie corpului, întăresc puterea și promovează întinerirea acestuia. Datorită conținutului de antioxidanți – substanțe care luptă activ împotriva îmbătrânirii premature – protejează celulele de deteriorare și le mențin sănătatea.

Galben

Fructele și legumele galbene ajută la îmbunătățirea metabolismului și a digestiei, au un efect benefic asupra funcționării sistemului nervos, ceea ce ajută la îmbunătățirea stării de spirit și a bunăstării generale. De asemenea, sunt bogate în vitamine și minerale care susțin pielea, părul și unghiile sănătoase.

Portocaliu

Produsele din această nuanță ajută la combaterea stresului, îmbunătățesc starea de spirit și joacă un rol important în digestia corectă.

Verde

De mulți ani, această culoare a fost asociată cu sănătatea și alimentația adecvată. Fructele și legumele de culoare verde au un efect benefic asupra sănătății, deoarece îmbunătățesc digestia, previn stresul, ne dau putere și au un efect pozitiv asupra funcționării sistemului nervos.

Fructele de pădure roșii și violete reduc riscul de diabet

Culoare albastru, cyan și violet

Daca vrei sa invingi senzatia de foame, alege aceste alimente pentru gustare. Legumele, fructele și fructele de pădure roșii și violete reduc riscul de diabet.

La această concluzie au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Turku din Finlanda, relatează StudyFinds. În special, vorbim despre afine, căpșuni, cartofi mov, varză mov și alte produse.

Atenția cercetătorilor a fost atrasă de antociani – pigmenți care conferă acestor fructe o culoare specifică. S-a demonstrat că antocianinele reduc riscul de diabet, afectând metabolismul energetic, microbiota intestinală și inflamația din organism.

Cele mai mari procente au fost observate în rândul alimentelor care conțin antociani acilate. Niveluri ridicate ale acestei substanțe au fost găsite în cartofi violet, ridichi, unele soiuri de morcovi și varză roșie.

Recent Posts

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

17 minute ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

47 de minute ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

o oră ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

2 ore ago

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

2 ore ago

Decizia care i-a salvat viața unui român în mijlocul inundațiilor din Spania. „Altfel n-aș fi supraviețuit”

Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…

3 ore ago

Citeste si: