Din cuprinsul articolului
Cum afectează culoarea alimentelor apetitul! Sănătatea și bunăstarea oamenilor sunt în mare măsură determinate de alimentele pe care le consumăm. De aceea, este important să avem grijă la ce mâncăm și să ne asigurăm că avem o dietă echilibrată și sănătoasă.
Alimentele bogate în nutrienți, cum ar fi fructele și legumele proaspete, cerealele integrale, proteinele slabe și grăsimile sănătoase, sunt esențiale pentru menținerea unei sănătăți bune.
Așadar, o alimentație adecvată poate asigura nu numai armonie fizică, ci și emoțională, potrivit publicației The Health Site.
În plus, merită să acordați atenție culorii produselor. De ce? Se pare că nuanța alimentelor poate avea un efect asupra organismului.
Culoarea roșie
Fructele și legumele cu culoare roșie nu numai că încântă ochiul cu frumusețea lor, dar oferă și energie corpului, întăresc puterea și promovează întinerirea acestuia. Datorită conținutului de antioxidanți – substanțe care luptă activ împotriva îmbătrânirii premature – protejează celulele de deteriorare și le mențin sănătatea.
Galben
Fructele și legumele galbene ajută la îmbunătățirea metabolismului și a digestiei, au un efect benefic asupra funcționării sistemului nervos, ceea ce ajută la îmbunătățirea stării de spirit și a bunăstării generale. De asemenea, sunt bogate în vitamine și minerale care susțin pielea, părul și unghiile sănătoase.
Portocaliu
Produsele din această nuanță ajută la combaterea stresului, îmbunătățesc starea de spirit și joacă un rol important în digestia corectă.
Verde
De mulți ani, această culoare a fost asociată cu sănătatea și alimentația adecvată. Fructele și legumele de culoare verde au un efect benefic asupra sănătății, deoarece îmbunătățesc digestia, previn stresul, ne dau putere și au un efect pozitiv asupra funcționării sistemului nervos.
Culoare albastru, cyan și violet
Daca vrei sa invingi senzatia de foame, alege aceste alimente pentru gustare. Legumele, fructele și fructele de pădure roșii și violete reduc riscul de diabet.
La această concluzie au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Turku din Finlanda, relatează StudyFinds. În special, vorbim despre afine, căpșuni, cartofi mov, varză mov și alte produse.
Atenția cercetătorilor a fost atrasă de antociani – pigmenți care conferă acestor fructe o culoare specifică. S-a demonstrat că antocianinele reduc riscul de diabet, afectând metabolismul energetic, microbiota intestinală și inflamația din organism.
Cele mai mari procente au fost observate în rândul alimentelor care conțin antociani acilate. Niveluri ridicate ale acestei substanțe au fost găsite în cartofi violet, ridichi, unele soiuri de morcovi și varză roșie.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…