Din cuprinsul articolului
Cum afectează culoarea alimentelor apetitul! Sănătatea și bunăstarea oamenilor sunt în mare măsură determinate de alimentele pe care le consumăm. De aceea, este important să avem grijă la ce mâncăm și să ne asigurăm că avem o dietă echilibrată și sănătoasă.
Alimentele bogate în nutrienți, cum ar fi fructele și legumele proaspete, cerealele integrale, proteinele slabe și grăsimile sănătoase, sunt esențiale pentru menținerea unei sănătăți bune.
Așadar, o alimentație adecvată poate asigura nu numai armonie fizică, ci și emoțională, potrivit publicației The Health Site.
În plus, merită să acordați atenție culorii produselor. De ce? Se pare că nuanța alimentelor poate avea un efect asupra organismului.
Culoarea roșie
Fructele și legumele cu culoare roșie nu numai că încântă ochiul cu frumusețea lor, dar oferă și energie corpului, întăresc puterea și promovează întinerirea acestuia. Datorită conținutului de antioxidanți – substanțe care luptă activ împotriva îmbătrânirii premature – protejează celulele de deteriorare și le mențin sănătatea.
Galben
Fructele și legumele galbene ajută la îmbunătățirea metabolismului și a digestiei, au un efect benefic asupra funcționării sistemului nervos, ceea ce ajută la îmbunătățirea stării de spirit și a bunăstării generale. De asemenea, sunt bogate în vitamine și minerale care susțin pielea, părul și unghiile sănătoase.
Portocaliu
Produsele din această nuanță ajută la combaterea stresului, îmbunătățesc starea de spirit și joacă un rol important în digestia corectă.
Verde
De mulți ani, această culoare a fost asociată cu sănătatea și alimentația adecvată. Fructele și legumele de culoare verde au un efect benefic asupra sănătății, deoarece îmbunătățesc digestia, previn stresul, ne dau putere și au un efect pozitiv asupra funcționării sistemului nervos.
Culoare albastru, cyan și violet
Daca vrei sa invingi senzatia de foame, alege aceste alimente pentru gustare. Legumele, fructele și fructele de pădure roșii și violete reduc riscul de diabet.
La această concluzie au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Turku din Finlanda, relatează StudyFinds. În special, vorbim despre afine, căpșuni, cartofi mov, varză mov și alte produse.
Atenția cercetătorilor a fost atrasă de antociani – pigmenți care conferă acestor fructe o culoare specifică. S-a demonstrat că antocianinele reduc riscul de diabet, afectând metabolismul energetic, microbiota intestinală și inflamația din organism.
Cele mai mari procente au fost observate în rândul alimentelor care conțin antociani acilate. Niveluri ridicate ale acestei substanțe au fost găsite în cartofi violet, ridichi, unele soiuri de morcovi și varză roșie.
Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 24 – 30 noiembrie 2024. Potrivit astrologului,…
Boala Parkinson, o tulburare neurologică progresivă în care cantitatea de dopamină din anumite zone ale…
ALEGERI prezedențiale 2024. În sediile marilor partide și în birourile sociologilor care analizează datele venite…
Suplimentele de vitamina D ar putea scădea tensiunea arterială la persoanele în vârstă care sunt…
Arsenie Boca, cunoscut drept „Sfântul Ardealului”, este una dintre cele mai venerate figuri ale ortodoxiei…
Compania care oferă recompense în numerar pentru a ajuta angajații să-și găsească dragostea și fericirea…