Sari la conținut

Cum afectează castraveții glicemia?

castraveți
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Legumele verzi ajută la reglarea nivelului zahărului din sânge

Castraveții proaspeți pot fi consumați aproape fără restricții. Sunt un ingredient dietetic foarte valoros care nu numai că ajută la suplinirea lipsei de vitamine și minerale din organism, dar și hidratează perfect. Dar cum afectează consumul lor glicemia?

Castraveții și nivelul zahărului din sânge

Castraveții sunt legume cu un indice glicemic scăzut și, prin urmare, sunt recomandate diabeticilor. Cercetările au arătat că consumul de castraveți verzi poate ajuta la reducerea riscului asociat fluctuațiilor bruște ale nivelului de zahăr din sânge, informează The Health Site.

Substanțele conținute în semințele castravetelui susțin în continuare funcția cardiacă, protejează împotriva nivelului ridicat de colesterol, motiv pentru care ar trebui să mâncați castraveți cu semințe.

Semințele de castravete sunt, de asemenea, o sursă de fibre dietetice, care reglează funcția intestinală, prevenind constipația neplăcută și dureroasă. Cele mai valoroase substanțe nutritive se găsesc sub coaja castraveților, dar înainte de a începe să vă bucurați de gustul lor răcoritor, trebuie să spălați bine legumele cu apă caldă.

Alte beneficii ale castraveților

Castraveții sunt legume sărace în calorii și sănătoase, care conțin 95% apă, ceea ce ajută la refacerea deficitului de apă din organism. Cercetările au arătat că o mare parte din populația lumii bea prea puțină apă, ceea ce duce la deshidratare cronică și poate provoca, printre altele, probleme grave în funcționarea organismului, adaugă publicația.

Conținutul scăzut de calorii al castraveților – 1 cană de castraveți feliați furnizează organismului aproximativ 16 kcal – face din această legumă un oaspete frecvent în meniu, fiind, printre altele, un adaos la salate, sandvișuri, precum și pentru o gustare ușoară ca atare.

Castraveții pot fi, de asemenea, adăugați la smoothie-urile de fructe și legume. Deosebit de valoroși din punct de vedere nutrițional sunt castraveții murați, care sunt o sursă de bacterii probiotice. În plus, castraveții furnizează organismului vitamine și minerale. Această legumă este bogată în vitamine B, vitamina C și vitamina K, precum și cupru, fosfor, potasiu și magneziu.

Antioxidanții din compoziția sa sunt, de asemenea, o componentă valoroasă – aceste legume furnizează corpului flavonoide, lignani și triterpene.

Castravetele are un efect diuretic care ajută la eliminarea balonării și a excesului de grăsime din țesuturile corpului. Această legumă este un absorbant natural. Ea elimină în mod activ otrăvurile și alte substanțe nocive în timpul intoxicației.

Cu un conținut caloric minim, castravetele vă poate da un sentiment de sațietate, ceea ce este foarte util în timpul dietelor.

Sărurile din castravete echilibrează echilibrul acido-bazic și procesele metabolice, neutralizează și elimină excesul de compuși acizi din organism. Prin urmare, leguma este un remediu excelent împotriva pietrelor la rinichi. Acesta conține o cantitate mare de fibre. Prin acest indicator, castraveții sunt lideri printre legume. Ele au un efect benefic asupra activității inimii și a sistemului circulator.

Castravetele este bogat în vitamina C. Aceasta ajută la întărirea sistemului imunitar.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel