Din cuprinsul articolului
Vă place o băutură alcoolică sau două seara? S-ar putea să faceți mai mult rău organismului decât vă dați seama
Dacă un lucru a fost pus în centrul atenției în ultimele luni, acesta este cantitatea de alcool pe care femeile o consumă acum acasă. A apărut o cultură a vinului în rândul femeilor care simt că „merită” un pahar mare de ceva la sfârșitul unei zile sau săptămâni aglomerate. Dar aceste băuturi se adună rapid, iar efectul pe care îl au asupra sănătății nu este bun.
Drinkaware realizează un sondaj anual care oferă o imagine de ansamblu a atitudinilor și comportamentelor față de alcool.
În ultimii doi ani, barometrul Drinkaware a explorat în mod special impactul pandemiei asupra tiparelor, comportamentelor și atitudinilor legate de consumul de alcool.
Barometrul din 2021 a constatat că 54% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 35 și 49 de ani consumau alcool cel puțin o dată pe săptămână, iar 23% au declarat că au consumat alcool în exces în ultimele 30 de zile. De asemenea, a constatat că a existat o incidență mai mare a femeilor care au raportat că au consumat mai mult alcool în timpul pandemiei, de 28%, față de 22% dintre bărbați.
Schimbările cu care vă confruntați pe măsură ce îmbătrâniți sunt importante de înțeles atunci când vă gândiți la consumul de alcool. Pe măsură ce îmbătrâniți pot apărea diferite probleme de sănătate. De asemenea, este posibil să trebuiască să luați mai multe medicamente decât înainte sau medicamente diferite care sunt afectate de alcool.
Iată câteva complicații potențiale pe care trebuie să le luați în considerare și să le discutați cu furnizorul dumneavoastră de servicii medicale:
Pentru persoanele de vârstă mijlocie sau mai în vârstă care sunt în formă și sănătoase, cercetările au arătat că un consum de alcool în cantități ușoare sau moderate (în conformitate cu liniile directoare ale Consiliului Național de Sănătate și Cercetare Medicală pentru reducerea riscurilor pentru sănătate cauzate de alcool*) poate duce la un risc mai mic de apariție a unor afecțiuni și boli, cum ar fi:
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…