Cum acționează roșiile asupra acidului uric din organism?

Se recomandă ca persoanele cu boli ale tractului gastro-intestinal (GIT) în faza acută, precum și pacienții cu gută, să evite consumul de roșii, deoarece această legumă încetinește excreția acidului uric. Aceasta spune medicul și nutriționistul rus Dr Galina Volkova.

Roșiile și efectul lor asupra acidului uric

„Roșiile nu sunt recomandate pentru bolile tractului gastrointestinal în faza acută. Acestea conțin acizi – citric și malic, care pot provoca arsuri la stomac și dureri de stomac și, de asemenea, vor crește motilitatea tractului gastrointestinal, ceea ce va agrava starea pacientului în timpul unei exacerbări a bolii”, spune Dr. Volkova.

Nutriționistul adaugă că este indicat să renunțați la roșii dacă aveți o boală precum guta.

„Roșiile nu sunt permise dacă aveți o boală precum guta”, notează medicul.

Specialistul explică faptul că roșiile încetinesc excreția acidului uric. Guta este o boală care este asociată cu acumularea excesivă de acid uric în organism. Aceasta duce la formarea de cristale de acid uric în articulații și rinichi, rezumă Dr. Volkova.

„Cercetările recente ale oamenilor de știință de la Universitatea din Illinois (SUA) arată că licopenul (un pigment carotenoid), care se găsește în roșii, reduce riscul de apariție a cancerului de prostată, a cancerului intestinal și a cancerului renal”, spune medicul.

Colina (vitamina B4), prezentă de asemenea în roșii, previne degenerarea grasă a ficatului, îmbunătățește imunitatea și asigură buna funcționare a sistemului nervos.

Roșiile conțin potasiu, un oligoelement necesar pentru funcționarea normală a inimii. De asemenea, ele ajută la eliminarea excesului de lichid din organism.

Vitamina C, un antioxidant puternic care se găsește și în roșii, îmbunătățește imunitatea și face o persoană mai puțin sensibilă la infecții.

Flavonolii din roșii cresc rezistența organismului la radiații și au, de asemenea, proprietăți antisclerotice, de întărire a capilarelor și antiinflamatorii.

Roșiile normalizează și mențin echilibrul acido-bazic în organism

Datorită beta-carotenoizilor, licopenului și zeaxantinei, leguma susține sănătatea ochilor, este utilă în boli precum cataracta și distrofia retinei.

Roșiile reglează nivelul zahărului din sânge (ajutate de fibre și vitaminele B).

Legumele ajută în lupta împotriva depresiei (datorită acidului folic din compoziția lor).

Roșiile susțin sănătatea dentară. Există studii care arată că roșiile îi ajută pe fumătorii pasivi să prevină daunele cauzate de țigări și fumul inhalat.

Roșiile aduc beneficii femeilor aflate la menopauză, deoarece conțin substanțe similare estrogenilor.

 

Recent Posts

Zodii cu noroc la moșteniri. Numerolog: Universul va lucra în favoarea lor

Numerologul Mihai Voropchievici a dezvăluit, în emisiunea Adevăruri Ascunse, care sunt cele trei semne zodiacale…

2 ore ago

Horoscop RUNE 30 Septembrie – 6 Octombrie. Mihai Voropchievici: EI trebuie să aibă forță, tărie și putere

Horoscop RUNE 30 Septembrie - 6 Octombrie. Mihai Voropchievici, numerolog, a prezentat horoscopul integral pentru…

4 ore ago

Un expert avertizează: nu beți niciodată ceai fierbinte cu aceste alimente

Pe măsură ce vremea se răcește, apelăm mai des la o ceașcă de ceai preferat,…

4 ore ago

Diana Spencer, povestea tragică a femeii cu același nume ca Lady Di

Moartea tragică a Dianei Spencer, cunoscută și sub numele de Lady Di, a fost o…

5 ore ago

5 motive pentru care ar trebui să mănânci mai mulți struguri negri

Strugurii negri sunt printre cei mai bogați în antioxidanți, care protejează organismul de multe boli…

5 ore ago

Două alimente pe care le consumă toți longevivii – vă pot prelungi viața până la 100 de ani

Vă spunem ce alimente neașteptate (și ieftine) vă pot prelungi viața și vă pot proteja…

6 ore ago

Citeste si: