Cum acționează muzica asupra creierului? Află tot ce nu știai despre puterea acordurilor muzicale!

Anxietatea este o emoție fundamentală.  Oamenii o experimentează de mai multe ori în viață, înca din copilarie. Este acea stare accentuata de neliniște, în care așteptăm să se întample ceva rău sau simțim că nu mai suntem în siguranță?

Tratamentele care integrează muzica și stimularea bătăilor auditive sunt eficiente în reducerea stării de anxietate. Muzica combinată cu stimularea ritmului auditiv poate reduce anxietatea. Un studiu recent, citat de Medical News Today, săptămâna aceasta, a arătat că listele de muzică personalizate ajută la atenuarea simptomelor de anxietate moderată.

Muzica combinată cu stimularea ritmului auditiv reduce anxietatea

Anxietatea a crescut constant, în special în rândul adolescenților și tinerilor adulți, în ultii ani. Studiile au arătat anterior că ascultarea mucii poate reduce anxietatea poate chiar mai eficient decât unele medicamente anti-anxietate, potrivit medicalnewstoday.com.

Pandemia a fost extrem de stresantă pentru oameni. Frica si anxietatea pot fi copleșitoare atât în cazul adulților, cât și al copiilor.

„Pandemie și muncă la distanță, a dus la creștera anxietății. Rezultatele acestui studiu clinic indică o mare promisiune pentru utilizarea instrumentelor digitale de sănătate. Terapia prin muzică, în gestionarea anxietății și a altor afecțiuni de sănătate mintală”, spune Dr. Adiel Malli.

„În afara muzicii, s-a demonstrat că activarea sistemului opioid are efecte de reducere a anxietății. Playlisturile de muzică care au fost personalizate pentru stările de dispoziție și preferințele pacienților sunt eficiente în reducerea anxietății.”

Beneficiile muzicii asupra creierului

Acest lucru se datorează unui cocktail chimic care este amestecat în creierul nostru atunci când ascultăm muzică. Acordurile muzicale ajută organismul să sintetizeze dopamina și reduce hormonul stresului – cortizolul.

Dopamina este aceeași substanță chimică care se produce atunci când mâncăm ciocolată. Deci, muzica ne face să ne simțim bine instantaneu. S-a dovedit, de asemenea, că atunci când ascultăm melodia preferată se produce o nouă stimulare de dopamină în creier.

Muzica ne face să ne simțim fericiți, puternici și emoționați. Melodiile „triste” sunt, de asemenea, importantă pentru îmbunătățirea stării de spirit atunci când o persoană trece printr-o perioadă mai grea. Îți validează sentimentele și te ajută să te adaptezi mai repede la problemele pe care le ai.

Muzica te face mai creativ

Din moment ce creativitatea este considerată importantă pentru profesiile viitorului. Atunci când ascultăm muzică pe care o etichetăm drept „optimistă”, creativitatea noastră crește, a arătat un studiu. Dacă ascultăm muzică atunci când lucrăm vom avea soluții creative și mai multe idei în comparație cu acele persoane care nu ascultă muzică.

Muzica te ajută să își depășească limitele

Antrenamentele cu muzică vă ajută creierului să vă depășiți limitele și mai mult. Atunci când corpul nostru realizează că este obosit după un anumit punct în antrenament, trimite semnale creierului pentru a face o pauză.

Atunci când ascultăm muzică în timpul antrenamentului, creierul nostru se concentrează pe muzică, iar acest lucru ne poate ajuta să depășim aceste semnale. Astfel, ne va ajuta să mergem înainte.

Recent Posts

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

29 de minute ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

59 de minute ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

o oră ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 ore ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

12 ore ago

Citeste si: