Din cuprinsul articolului
În cadrul unui interviu dat la Digi24, suceveanca Diana Peptănuș Marin a povestit cum a reușit să se vaccineze deși nu este cadru medical, nici infermieră și nici nu era pe listă.
„Un pas mic pentru mine, unul imens pentru omenire. Să faceți, că nu doare“, a scris suceveanca pe Facebook.
Cum a fost posibilă această situație?
În cadrul procesului de vaccinare organizat la Spitalul Județean Suceava, din cele 420 de doze de vaccin, doar 350 au fost utilizate, întrucât oamenii nu s-au prezentat conform programării. Pentru a nu fi aruncate, au fost vaccinate persoane doritoare chiar dacă nu erau angajate în sistemul sanitar public sau privat.
„Am aflat de la o vecină cum că s-ar vaccina oamenii la liber la Spitalul Județean, am adus informația acasă, ne-am echipat (ea și soțul – n.r.) și am plecat la spital, unde am întrebat paznicul, domnul de la barieră, despre ce este vorba, ne-a îndrumat spre Ambulatoriu și am stat la rând frumos, ordonați, afară, la aer liber, la distanță unii de alții. Atunci când ne-a venit rândul, am intrat într-o cameră de triaj, unde ni s-a luat temperatura, am fost chestionați vizavi de istoricul medical al fiecăruia și eligibili fiind pentru vaccin, am fost vaccinați cu prima doză de vaccin Pfizer”, a relatat suceveanca Diana Marin.
Suceveanca a primit adeverința de vaccinare și i s-a spus că va fi contactată ulterior pentru a fi anunțată despre data de rapel.
„Așteptam cu nerăbdare și credeam că ne vine rândul la vaccinat undeva prin vară. Am fost niște norocoși. Noi când am plecat de acasă nu am crezut deloc că este adevărat. Am plecat că altă treabă oricum nu aveam și s-a întâmplat foarte repede, în condițiile în care la rând eram și pensionari, și oameni mai tineri, au venit chiar și doi polițiști în uniformă, iar atunci când am ajuns în preajma Ambulatoriului, au ieșit de acolo niște domni în uniforme de pompieri, cu măscuțe pe care era drapelul și scria ‘Pompierii’, și i-am întrebat: Ați fost, v-ați vaccinat? Este adevărat?”, a povestit femeia.