Din cuprinsul articolului
Florin Călinescu e unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați actori și oameni de televiziune. Numele său este legat pentru totdeauna de începuturile ProTV-ului, devenind marcă înregistrată.
Momente, oameni, întâmplări ale zilei au fost prezentate, de-a lungul timpului într-un mod cu totul original, o mixtură de pamflet, umor, divertisment.
Doar că, dincolo de luminile reflectoarelor, omul Florin Călinescu s-a confruntat de-a lungul anilor cu probleme majore, probleme ce i-au afectat și starea de sănătate. Actorul a pierdut pe rând cei mai dragi oameni, dar a reușit mereu să își găsească forța să își continuie drumul.
Totul a început în 2007, atunci când soția lui, Ana Maria Călinescu, a murit de cancer la gât, chiar în ziua în care a împlinit 47 de ani. La două luni după tragicul eveniment, părinții săi au decedat și ei, făcând golul din sufletul actorului și mai greu de suportat.
A avut o perioadă în care a stat departe de teatru pentru a reuși să se repună pe picioare. Însă, în 2012, o altă tragedie avea să se năpustească asupra acestuia, Fiul său de doar 24 de ani, Luca, s-a sinucis din cauza depresiei. Actorul a mai avut și o fetiță, dar aceasta s-a stins din viață la vârsta de cinci luni, în urma unor complicații.
La rândul său, Florin Călinescu a suferit de cancer. Fostul jurat de la Românii au talent a dezvăluit în cadrul unui interviu cum a aflat, de fapt, că are cancer. În pezent se simte bine, după ce a învins boala.
Cunoscutul actor Florin Călinescu a fost diagnosticat cu cancer de piele în urmă cu aproape trei ani. Fostul jurat de la Românii au talent a explicat că totul a început de la o bubă pe nas, care a crescut lent în dimensiune.
Îndrăgitul om de televiziune a explicat cum a ajuns să primească un asemenea diagnostic.
„Acum vreo câţiva ani am găsit o chestie ciudată la nas, m-am prezentat la doctor şi era o formă uşoară din zona oncologică. Poţi să fii Ioana d’Arc şi Hercule la un loc şi tot ţi se înmoaie puţin genunchii. Nu cred că este cineva de pe planeta asta care să zică: Ce am?! Cancer?! Mişto! Să desfacem şampania!”, a declarat Florin Călinescu.
După aflarea diagnosticului, Florin Călinescu a apelat la microchirurgia Mohs, o tehnică revoluționară în tratarea unei astfel de boli, potrivit Cancan.
„Nu mai treci prin teroarea aşteptării, 2-3 săptămâni, aşa afli pe loc rezultatele biopsiilor şi aşa poţi să afli pe loc şi că e bine. Asta, psihic, te scuteşte de un chin şi de un calvar. E o poveste care nu te omoară, dar netratată îţi mănâncă tot ţesutul.
N-am o problemă… până la oncologic! Acolo intri într-un malaxor al destinului pe care nu-l doresc nimănui. Cum sunt bine, dar vreun an de zile nu cred că ar fi fost plăcut să mă vadă cineva. În primul rând, timp de trei luni am avut nasul triplu, ziceai că m-am bătut cu Mayweather”, a mai dezvăluit acesta.
Florin Călinescu a început să rărească aparițiile publice după ce a plecat de la trustul media la care a lucrat timp de câțiva ani.
„Poți să fii Ioana d’Arc și Hercule la un loc și tot ți se înmoaie puțin genunchii. Nu cred că este cineva de pe planeta asta care să zică: Ce am?! Cancer?! Mișto! Să desfacem șampania!. Acum vreo câţiva ani am găsit o chestie ciudată la nas, m-am prezentat la doctor şi era o formă uşoară din zona oncologică”, a dezvăluit Florin Călinescu, conform dcmedical.ro.
Chirurgia Mohs (cunoscuta sub numele de chirurgia micrografica Mohs ) este o tehnica chirurgicala foarte precisa folosita pentru a trata cancerele cutanate (carcinomul bazocelular si carcinomul cu celule scuamoase, cele mai frecvente doua tipuri de cancer de piele).
In timpul interventiei chirurgicale Mohs, se indeparteaza progresiv straturi subtiri de piele care contin zona cu cancer si care sunt examinate la microscop de catre un medic anatomopatolog pana cand analiza arata ca a ramas doar tesut fara cancer (tesut sanatos), ceea ce ii indica medicului ca trebuie sa se opreasca.
Procedura este, de asemenea, cunoscuta sub numele de chirurgia micrografica Mohs.
Scopul chirurgiei Mohs este de a indeparta in totalitate cancerul de piele, reducandu-se la minim lezarea tesutului sanatos din jur. Procedura este efectuata de catre un medic dermatolog cu supraspecializare in microchirurgie Mohs, in spital, cu anestezie locala si necesita de obicei internare de zi sau, in anumite cazuri, spitalizare de zi.
Operatia Mohs este o imbunatatire a chirurgiei standard (excizie locala), care implica indepartarea simultana a cancerului vizibil si a unei mici margini de tesut sanatos din jur. Chirurgia Mohs permite chirurgilor sa verifice daca toate celulele canceroase au fost indepartate in momentul interventiei chirurgicale. Acest lucru mareste sansele de vindecare si reduce nevoia de tratamente suplimentare sau interventii chirurgicale suplimentare.
Este cea mai eficace metoda chirurgicala, rata de vindecare fiind de 99%.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…